Comerciantii din Centrul Istoric cer adoptarea regulamentului pentru terase si Birou unic

Vineri, 01 Martie 2013, ora 23:37
1663 citiri
Comerciantii din Centrul Istoric cer adoptarea regulamentului pentru terase si Birou unic
Foto: Arhiva

Asociatia Comerciantilor din Centrul Istoric al Capitalei cere adoptarea regulamentului privind functionarea teraselor, in lipsa caruia proprietarii de localuri nu pot alcatui un plan de afaceri pentru vara, si infiintarea unui Birou unic pentru aceasta zona.

Membrii comitetului director al Asociatiei Comerciantilor din Centrul Istoric (ACCI) au sustinut, vineri, o conferinta de presa in care si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca nu a fost adoptat, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), regulamentul pentru functionarea teraselor sezoniere.

Ei au reclamat si faptul ca, in momentul de fata, proprietarii de localuri trebuie sa obtina autorizatii, sa plateasca taxe si sa se supuna controalelor atat Primariei Capitalei, cat si Primariei Sectorului 3.

"Meciul acesta intre institutii - cine controleaza, cine incaseaza - nu ne intereseaza. (...) Noi suntem aici sa facem afaceri, nu politica", a spus vicepresedintele ACCI, Mugur Mihaescu, aratand ca membrii asociatiei isi platesc taxele si impozitele la timp si doresc sa fie reglementati.

Mihaescu a amintit ca regulamentul necesar, la care asociatia a lucrat alaturi de Primaria Capitalei, timp de doi-trei ani nu a fost adoptat in CGMB.

"Situatia in momentul de fata in Centrul Istoric este putin neclara. Nu putem alcatui un plan de afaceri pentru ceea ce se va intampla la vara, nu putem sti ce si cum putem aproviziona si cum functiona", a subliniat, la randul sau, presedintele ACCI, Daniel Mischie.

Mugur Mihaescu a adaugat ca si Primaria Sectorului 3 poate veni cu propuneri pentru imbunatatirea regulamentului, acestea putand fi incluse anul viitor, dar a mentionat ca este nevoie ca anul acesta sa fie aprobat un regulament.

Reprezentantii ACCI au mai aratat ca, in momentul de fata, au de obtinut diferite autorizatii de la ambele autoritati.

In acest context, comerciantii isi doresc un Birou unic pentru Centrul Istoric, la care sa se poata adresa pentru autorizatii si taxe, un singur organism de control, "asa cum si Guvernul a propus un singur control, la un moment dat, tuturor agentilor comerciali", a mai zis Mihaescu.

Mihaescu a mai aratat in conferinta ca, daca in urma cu sase-opt ani, Centrul Istoric era o afacere de trei milioane de euro, cifra de afaceri a ajuns sa creasca pana in prezent in jurul a 200 de milioane de euro.

Potrivit vicepresedintelui ACCI, in Centrul Istoric exista 200 de spatii, care au 8.000 de salariati iarna si 10.000 vara, iar zona este vizitata saptamanal de circa 100.000 de turisti romani si straini.

Terasele din Centrul Istoric al Capitalei ar putea functiona pana la ora 24.00 (Video)

In 25 februarie, proiectul privind functionarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric, care cuprinde regulile in cazul activitatilor de alimentatie publica care se desfasoara intre 15 martie si 15 noiembrie, nu a intrunit numarul de voturi pentru a fi adoptat in CGMB.

Initiativa a fost aprobata de 16 consilieri generali, membri ai PDL si PP-DD, in timp ce alti 23 dintre cei prezenti in sala la sedinta CGMB, membri ai USL, s-au abtinut.

Proiectul pentru functionarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric cuprinde regulile privind activitatile de alimentatie publica ce se desfasoara intre 15 martie si 15 noiembrie si stabileste ca terasele din aceasta zona sa functioneze pana la ora 4.00.

Edilul sef al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, dupa neaprobarea proiectului privind functionarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric, ca nu negociaza Bucurestiul cu nimeni, precizand ca va face ca acest regulament sa devina functionat incepand cu 1 martie printr-o dispozitie de primar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#comercianti Centru Istoric regulament, #terase Centrul Istotic, #comercianti centru birou unic , #Bucuresti