Comerciatii pierd prima batalie pentru Piata Obor

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 15:21
2496 citiri
Comerciatii pierd prima batalie pentru Piata Obor

Actiunea de la Tribunalul Bucuresti, in care Asociatia Frontul Negustoresc Obor cere anularea hotararii de aprobare a proiectului de parteneriat public-privat intre Administratia Pietelor si Piata Obor Market, a fost respinsa, pe motiv ca asociatia nu a platit taxa de timbru.

Conform avocatului Asociatiei Frontul Negustoresc Obor, Victor Vasile, asociatia a intentat acest proces, in 2007, Consiliului Local sector 2 si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru ca instanta sa suspende executarea unei hotarari a Consiliului Local si apoi sa o anuleze.

Avocatul a declarat ca va ataca decizia din acest proces, informeaza NewsIn.

Hotararea Consiliului Local sector 2 este cea prin care s-a aprobat proiectul de parteneriat public-privat intre Administratia Pietelor si Obor Market, respectiv transferul catre Obor Market a folosintei terenului pe care trebuia sa fie construit acest proiect.

Potrivit avocatului, Tribunalul a obligat Asociatia Frontul Negustoresc Obor sa plateasca taxa de timbru 10% din valoarea contractului.

Asociatia Frontul Negustoresc Obor, din care fac parte comerciantii din piata, a facut front comun cu Prefectura Bucuresti intr-un alt proces, pe motiv ca planurile de modernizare ale primariei ar viza, de fapt, transformarea pietei intr-un mall.

In celalalt proces, Consiliul Local al sectorului 2 a adoptat, in primavara anului 2008, o hotarare care prevedea ca suprafata de 39.117 de metri patrati ai pietei Obor sa fie data cu drept de exploatare, cu plata corespunzatoare a redeventei, investitorilor care au semnat cu primaria contractul de ridicare a unei constructii pe locul pietei. Hotararea modifica una precedenta care dadea drept de folosinta gratuita asupra terenului.

Fostul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, a dat in judecata Primaria sectorului 2, considerand ca modernizarea Pietei Obor se face in baza unui contract cu mai multe incalcari ale legii. Deaconescu a invocat, in primul rand, actul aditional la contractul de asociere incheiat intre Consiliul Local al sectorului 2 si grupul de investitori care ar trebui sa modernizeze piata Obor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#comerciati Obor, #Piata Obor, #taxa timbru , #Bucuresti