Companiile prefera sa dea tichete cadou drept prime de Paste

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 11:01
1296 citiri
Companiile prefera sa dea tichete cadou drept prime de Paste

Pentru ca nu au bani sa le ofere angajatilor prime de Paste, cele mai multe companii care au dorit sa nu treaca peste acest eveniment fara sa le dea ceva salariatilor au preferat sa acorde tichetele cadou, datorita deductibilitatii fiscale.

"Companiile nu au renuntat in totalitate la acordarea primelor de Paste. Totusi, ponderea acestora a scazut considerabil", a declarat, pentru

Curierul National , Catalin Naftan, Sales Director al companiei de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal, Paylogic.

Tichetele cadou sunt in limita sumei de 150 lei pentru un beneficiar, sunt deductibile fiscal si integral scutite de plata taxelor si impozitelor salariale si patronale.

In ciuda faptului ca primele din acest an au scazut cu aproximativ 50% fata de anul 2008, sumele sunt mai mari fata de 2009, in medie, cu 11%.

In sectorul public insa, primele de Paste sunt blocate aproape in totalitate. Cei mai norocosi sunt salariatii din domeniul farmaceutic, care au parte de cele mai mari prime, iar la polul opus se afla cei din sectorul public si din constructii.

"In sectorul privat, cele mai mari prime sunt acordate in domeniul farmaceutic, iar la polul opus se situeaza angajatii din constructii", a explicat oficialul companiei de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal.

Conform celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale.

Dintre acestia, 60,15% sunt siguri ca nu vor beneficia de vreun bonus, in timp ce inca ce inca 24,08% cred ca vor primi simple urari din partea angajatorilor.

Procentul a crescut simtitor fata de perioada sarbatorilor de iarna a anului trecut, cand doar 31,23% dintre angajati stiau ca nu vor primi nimic in plus la salariul din decembrie, iar alti 17,28% declarau ca pastrarea jobului este prima lor de Craciun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prime Paste, #tichete cadou Paste, #prime cadou , #Bucuresti