Ziare.com

Concurs de roboti pe coridoarele universitatii din Cluj

de Adriana Toma
Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 07:24

   

Studentii clujeni de la universitatea Babes-Bolyai au organizat, duminica, un concurs de roboti ce s-au intrecut chiar pe cordidoarele facultatii, informeaza Realitatea TV.

Creatorii celor noua roboti, pentru care performantele masinariilor se vor traduce in note in catalog, sunt studenti in anii terminali la Informatica.

La concursul organizat in cadrul optionalului "Roboti inteligenti" s-au inscris peste 50 de studenti, ce au lucrat in echipe de cate trei sau de cate patru membri.

Studentii au lucrat atat la laborator, cat si in afara orelor de curs, si au programat robotii astfel incat acestia sa se poata deplasa, fara ajutor uman, pe un teren necunoscut.

Studentii s-au uitat de pe margine, cu sufletul la gura, insa fara a interveni in parcursul probei. Informaticienii au comentat "ca la meci", au filmat si au fotografiat totul cu atentie.

Potrivit profesorului de robotica, exista sperante ca pentru editia de anul viitor sa fie disponibili mai multi roboti, asa incat fiecare student interesat sa poata lucra pe propria sa masinarie inteligenta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1551 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor