Ziare.com

Conditii mai bune de munca pentru angajatii din penitenciare

Marti, 21 August 2007, ora 09:46

   

Conditii mai bune de munca pentru angajatii din penitenciare
Spor de fidelitate, prima de concediu echivalenta cu un salariu de baza, grupa de munca speciala si alte masuri care sa imbunatateasca conditiile de lucru, sunt beneficiile obtinute de angajatii cu contract care lucreaza in inchisori.

Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP) a semnat, luni, cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) un nou protocol privind contractul colectiv de munca care prevede ca atat angajatii cu contract individual de munca, cat si personalul cu statut special sa beneficieze de aceleasi drepturi.

"Incercam sa aducem contractul colectiv de munca la un nivel care sa-i motiveze pe angajatii din penitenciare. Pana acum s-a avut in vedere implementarea normelor europene in ceea ce priveste drepturile si libertatile detinutilor, insa nu si pe cele ale angajatilor din penitenciare", a declarat presedintele SNLP, Stefan Teoroc.

El a mai mentionat ca, in urmatoarea perioada, sindicatul va continua negocierea cu administratia penitenciarelor pentru imbunatatirea prevederilor din contract.

"Am solicitat administratiei mai multe informatii cu privire la situatia intregului personal, informatii financiare de la penitenciarele din tara si informatii legate de salarizarea personalului, astfel ca negocierile se vor finaliza cel mai tarziu in luna noiembrie", a adaugat Teoroc.

Presedintele SNLP a mai declarat ca, la sfarsitul saptamanii trecute, a depus la ANP o alta solicitare pentru incheierea unui acord de serviciu pentru personalul cu statut special din ANP.

"Am cerut administratiei constituirea si folosirea unor fonduri pentru imbunatatirea conditiilor la locul de munca, perfectionarea profesionala si altele. Pana pe 30 august administratia trebuie sa-si exprime pozitia fata de solicitarea noastra", a adaugat presedintele sindicatului.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1171 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

as

In sfirsit cineva a avut curajul sa faca o descriere cat de cat obiectiva fata de conditiile de munca precare pe care le suporta angajatii penitenciarelor ,insa nu s-a vorbit nimic ca sindicatele au aparut in aceste institutii odata cu demilitarizarea penitenciarelor (2004 noiembrie )iar de la acea perioada , cadrele penitenciarelor pentru a putea beneficia de drepturile pe care le sunt conferite de lege au trebuit sa se implice in zeci de procese cu Administratia si Ministerul in subordinea caruia functioneaza ,conditiile de munca in toti acesti ani in loc sa se inbunatateasca din contra sau inrautatit , cadrele sunt in fiecare zi expuse unor presiuni si amenintari tot mai mari din partea detinutilor ,fara ca nimeni din persoanele abilitate sa ia vre-o masura de ai proteja , nimeni nu spune de cadrele agresate ,sau de cadrele care au decedat in timpul serviciului datorita stresului mare la care sunt supusi zilnic , despre faptul ca in acest sistem nu exista un nomenclator de boli profesionale ,si totusi apar tot mai multe cazuri de cadre cu afectiuni pshihice ,cardiace ,diabet , boli generate in special de factorul stres ,despre lipsa acuta de personal care genereaza imposibilitatea acordarii liberului necesar dupa efectuarea programului si a concediului de odihna ,de lipsa unor dotari materiale a penitenciarelor si a materialelor de protejare a igienei corporale a cadrelor care intra in contact direct cu detinutii suferinzi de diferite boli contagioase s.a.
Nu credeam ca nici chiar intrarea in Europa nu va avea nici un efect asupra acestei institutii despre care toti o considera o paria a Sistemului de Siguranta Nationala si inclusiv presa refuza sa vorbeasca, in afara cazurilor cand anumite evenimente legate de detinuti mai apar in unele locuri,evenimente care de multe ori nu sunt tratate cu obiectivitate si profesionalism , ne prezentandu-se de multe ori cauza reala pentru care s-a ajuns la acel eveniment.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor