Criza economica, o buna sansa de a avansa in cariera

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 12:04
2476 citiri
Criza economica, o buna sansa de a avansa in cariera
Foto: orau.org

Criza economica reprezinta o buna oportunitate de a avansa in cariera, iar pe pozitii vor ramane angajatii multitasking, care pot face mai multe lucruri in acelasi timp.

Amenintari, stres si multa nesiguranta la locul de munca, si asa din ce in ce mai greu de gasit. Astfel se prezinta viitoarea criza economica, ce promite sa loveasca Romania in 2009.

Migratia pare descurajata, mai ales ca nici Europa, nici Statele Unite nu mai reprezinta zone ale prosperitatii.

Creditele de studii se acorda greu si la fel de dificila se arata si obtinerea unui loc de munca. Zlinic sunt prezentate zeci de informatii despre marii perdanti ai crizei financiare. Putini sunt cei care vorbesc despre castigatori si, la fel de putini, cei care se hazardeaza sa emita pronosticuri in ceea ce priveste durata viitoarelor noastre probleme, se arata intr-un material realizat de postul Antena 3.

Studentii romani nu capituleaza, insa, in fata crizei. Mai mult, potrivit Dorinei Surugiu, Senior Program Manager la Central European Business School din Bucuresti, tinerii pleaca acum din tara mai mult decat ar fi facut-o inainte.

"La n perioade de ani, se produc aceste crize. Fata de ceea ce se intampla in restul Europei si in restul lumii, in Romania este o anomalie. La noi, criza nu vine din interior, ci tine de factorii externi. Criza ne-a atins deja. O sa ii vedem efectele in urmatoarele sase luni, zic eu.

In tot cazul, oamenii tind, in continuare, sa plece si ar trebui sa fie asa. Ar trebui poate chiar sa se investeasca mai mult in educatie", spune Dorina Surugiu, citata de Antena 3.

Criza economica trebuie privita si din punct de vedere al oportunitatilor. Angajatii vor fi triati si vor ramane oamenii "multitasking", care pot desfasura mai multe activitati in acelasi timp.

"Vor ramane pe pozitii oamenii multitasking, cei care pot face multe lucruri, persoanele care vor putea ocupa mai multe joburi. Din punctul de vedere al angajatului, va fi un surmenaj in plus, vom munci mai mult.

Este, totusi, si oportunitatea de a castga in job, in special in ceea ce priveste angajatii workaholici (dependenti de munca n.r.). Acesta este momentul cel mai bun sa cresti in job, daca stii sa il folosesti.

Am vazut, deja, oameni care au ajuns sa fie numiti in functii de conducere sau care sa aiba responsabilitati de pozitii la care, intr-un context normal al dezvoltarii economice, ar fi ajuns in doi-trei ani. Daca ai noroc de un manager sau de un sef care poate sa vada lucrul acesta, poti face salturi majore in cariera", explica Dorina Surugiu.

In ceea ce priveste finantarea studiilor de peste hotare, doritorii ar putea intampina probleme. Totusi, putini sunt cei care privesc educatia ca pe o investitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#tineri angajati, #criza economica mondiala, #oportunitati de avansare , #Bucuresti