CRP: Modificarea regimului drepturilor de autor, un act de ostilitate la adresa presei

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 19:33
1835 citiri

Presedinta Clubului Roman de Presa, Indira Crasnea, considera ca modificarea actualului regim al drepturilor de autor este un act de ostilitate al guvernului la adresa presei si ca guvernantii asculta de "cei care ar trebui sa taca".

"Modificarea actualului regim al drepturilor de autor este un act de ostilitate al Guvernului la adresa presei. Periodic, aceasta problema ajunge pe usa din dos pe masa Executivului, invocandu-se asa-zise consultari cu patronatele si sindicatele.

Vad ca Guvernul ia in considerare parerile celor care ar trebui sa taca. Anul trecut, cam pe vremea asta, un lider foarte galagios de confederatie sindicala, care pretindea ca vorbeste si in numele industriei mass-media, a incercat sa impuna acelasi lucru", a spus Crasnea, pentru Mediafax.

Crasnea mai spune ca spera ca Boc, pe care il considera "un partener lucid", sa isi mentina pozitia fata de regimul drepturilor de autor, fiind constient de faptul ca impozitarea veniturilor si asa mici ale ziaristilor nu va inviora economia.

"Sper ca premierul Boc, pe care il consider un partener lucid, rational, al Clubului, sa fie consecvent in sustinerea actualului regim al drepturilor de autor. Este o pozitie pe care domnia-sa a exprimat-o la intalnirea pe care a avut-o anul trecut cu reprezentantii companiilor membre ale CRP. Ca lider de partid aflat la guvernare si sef al Executivului, cred ca domnul Boc intuieste faptul ca birul pus pe veniturile cam anemice ale ziaristilor nu va face mai vioaie economia nationala si nici act de intelepciune politica nu este", a mai spus presedintele CRP.

Aceasta a mai precizat ca, in cazul in care pozitia CRP nu va fi luata in considerare, se va adresa inclusiv presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

"Daca protestul nostru va fi ignorat, Clubul Roman de Presa se va adresa presedintelui Traian Basescu. Ca prima persoana publica in stat, presedintele a spus in repetate randuri ca in tara pe care o conduce presa are toata libertatea pe care si-o poate lua. Doar ca aceasta libertate trebuie protejata si uneori sustinuta de la cel mai inalt nivel", a mai spus presedinta CRP.

Proiectul legii pensiilor, ce urmeaza a fi aprobat de Guvern la inceputul lui februarie, prevede plata CAS si in cazul contractelor pe drepturi de autor si conventii civile pana la un plafon maxim de 5 salarii medii pe economie.

"Este o prevedere introdusa in proiectul legii pensiilor, ce vizeaza plata CAS-ului pentru cei platiti cu drepturi de autor si contracte civile, pentru ca acestia sa poata beneficia si ei de pensie. Aceasta contributie se va plati pana la nivelul de cinci salarii medii pe economie", a declarat vineri, pentru NewsIn, ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Indira Crasnea CRP, #CRP impozit drepturi autor, #CAS drepturi autor ziaristi , #Bucuresti
Comentarii
Poza Dyana
Dyana
rank 5
...fiind constient de faptul ca impozitarea veniturilor si asa mici ale ziaristilor nu va inviora economia...