De ce este chipul primarului Rares Manescu pictat pe gropile din Bucuresti (Galerie foto)

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 15:51
5915 citiri
De ce este chipul primarului Rares Manescu pictat pe gropile din Bucuresti (Galerie foto)
Foto: Facebook/Taxi Gratis

Bucurestenii care locuiesc in sectorul 6 au putut observa, zilele acestea, chipul primarului Rares Manescu pictat peste gropile de pe strazi.

Initiativa face parte dintr-o campanie inedita a fondatorului proiectului Taxi Gratis, Alexadru Bobes, care a vorbit, pentru Ziare.com, despre ignoranta autoritatilor locale fata de bucuresteni, care platesc din ce in ce mai multe taxe si accize, dar care dau peste din ce in ce mai multe gropi.

Si oamenii pe unde mai merg in Bucuresti? Interviu despre pietonii pierduti printre masini, gropi si chioscuri

"Ideea campaniei 'Fapte, NU Vorbe' mi-a venit spontan, la fel ca proiectul Taxi Gratis. In timp, observand starea proasta a drumurilor din Bucuresti, enervat de situatie ca orice alt platitor de taxe care nu vede aproape nici un rezultat, am decis sa ma implic personal in aceasta problema.

In ultimul timp s-au marit considerabil toate accizele, taxele, impozitele auto, dar infrastructura rutiera a ramas aceeasi (intr-o stare jalnica). Singurele drumuri oarecum rezonabile sunt bulevardele, dar strazile adiacente se afla intr-o stare extraordinar de proasta. Am hotarat sa aduc in atentia autoritatilor si a cetatenilor aceste probleme printr-o campanie inedita", a declarat Alexandrul Bobes.

Celelalte sectoare, luate in vizor

Pana in acest moment, trei gropi din sectorul sase au imagine edilului pictata in jurul lor, insa tanarul promite ca Rares Manescu va ajunge sa "troneze" mai multe gauri in asfalt, iar campania va fi extinsa si in celelelate sectoare ale Capitalei.

Alexandru Bobes sustine ca nu se va opri aici si ca ii va semnala edilului toate problemele de infrastructura din sector "atat de pe drumurile circulate de autovehicule, cat si de pe trotuare, din parcuri etc".

Bucurestiul a trecut de la gri insipid la papagal kitsch - ce-i de facut? (Galerie foto)

Initiatorul campaniei spune ca initiativa sa a avut deja rezultate "chiar daca este insignifiant in comparatie cu numarul problemelor infrastructurii rutiere".

"Gropile pe care le-am pictat au fost deja asfaltate (chiar daca asta s-a facut intr-o maniera superficiala: au fost asfaltate doar gropile, mai mult cu intentia de a ascunde mesajul, nu si strada in sine, care are in continuare probleme) ", a explicat acesta.

Intrebat ce i-ar transmite lui Rares Manescu daca l-ar avea in fata pentru cinci minute, tanarul a raspuns: "Primarul este imaginea sectorului pe care il administreaza, de asta am si decis sa asociem imaginea lui cu problemele infrastructurii rutiere. In realitate, vinovati de existenta acestor probleme pot fi alti oameni din administratia locala, oameni subordonati primarului, care nu si-au indeplinit atributiile.

Arhitectul-sef al Capitalei, despre gravele probleme ale Bucurestiului

Vorbind din postura de simplu cetatean, contribuabil, le recomand cu seriozitate sa-si (re) cladeasca administratia in functie de competentele si rezultatele persoanelor si nu pe baza altor criterii. Asa cum este si normal, existand aceasta ierarhie, fiecare demnitar (incepand de la Sorin Oprescu pana la primarii de sector) trebuie sa fie responsabil si sa-si respecte promisiunile".

Bucurestenii au multe de infruntat

Bobes considera ca problemele de infrastructura cu care bucuresteniii trebuie sa se confrunte in fiecare zi sunt multe, de la "starea dezastruoasa in care se afla strazile, pana la lipsa unei infrastructuri adecvate pentru biciclisti si pietoni".

Cum a fost vandalizat superbulevardul lui Oprescu

"Arterele terminate partial, pistele de biciclisti care nu pot fi utilizate sau construite prost etc., sunt rezultatul incompetentei alesilor nostrii, pe o perioada de mai multi ani. Cu siguranta nu va reusi un primar intr-un singur mandat sa reconstruiasca toate drumurile si sa repare toate greselile celor dinaintea lui, insa poate contribui semnificativ la imbunatatirea infrastructurii realizand lucrari intr-un mod inteligent, practic.

Pentru ca asa cum eu ma implic prin diverse campanii si proiecte in modelarea acestei societati, si implicarea lor (continua, de la un mandat la altul) poate aduce in vietile noastre, ale cetatenilor, beneficiile pe care toti ni le dorim. Important este ca toate persoanele din structura piramidala a societatii sa dea dovada de responsabilitate si unitate", a conchis el.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#gropi Bucuresti, #gropi Rares Manescu, #gropi primar Rares Manescu, #probleme Bucuresti , #Bucuresti