Demolarea peretilor se va face doar cu aviz de la primarie

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 10:05
2009 citiri
Demolarea peretilor se va face doar cu aviz de la primarie

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat ca cei care isi demoleaza un perete sau o cladire vor trebui sa declare la primarie deseurile rezultate si sa astepte specialistii Agentiei de Mediu ca sa le cantareasca si sa le mute.

Deseurile provenite din demolarea unui perete din casa, sau chiar casa in sine, ori o cladire, nu vor mai putea fi lasate in strada, depozitate langa ghena de gunoi sau in fata scarii de bloc, informeaza Cotidianul.

Un proiect normativ care urmeaza sa fie aprobat intr-o sedinta viitoare de guvern prevede ca cel care are in plan astfel de lucrari va trebui sa anunte primaria de aceste intentii.

La primarie va trebuie sa completeze un formular, pe baza caruia Municipalitatea anunta firma de salubrizare care actioneaza pe teritoriul unde se efectueaza lucrarea.

Dupa ce cererea va fi aprobata, firma va veni si va prelua toata cantitatea de deseuri provenite din constructii, cantarita si trecuta intr-un registru special. Apoi proprietarul va mai face un drum la Agentia Regionala de Mediu pentru a-l declara.

"Vom veni cu o hotarare de guvern care pleaca de la simplul fapt de demolare a unei cladiri si care trebuie sa aiba o aproximare a deseurilor rezultate in urma demolarii constructiei", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Korodi spera ca fiecare oras mare din Romania sa inceapa investitii pentru a avea depozite pentru deseuri in constructii si sisteme de utilizare a acestor deseuri prin concasare, pentru ca e nevoie de spatii de depozitare speciale.

"Sper ca viitorul Guvern sa mearga mai departe si sa decida ca, la nivel national, o parte importanta din deseurile din constructii sa fie utilizata ca material de baza in constructii de infrastructura", a afirmat ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, o astfel de reglementare privind deseurile din constructii se impune in conditiile in care Romania "este un exemplu relevant in acest domeniu, deoarece s-a intrat intr-o febra a constructiilor de parcuri industriale, drumuri, investitii imobiliare".

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#demola, #aviz, #primarie, #deseu, #ridica, #Garda Mediu , #Bucuresti
Comentarii
:
:*) (x)
rank 1
Dar ca sa facem a•Ą a•Ą