Dependenta de internet, job full time pentru copii

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 13:04
2583 citiri
Dependenta de internet, job full time pentru copii

Copiii sub 16 ani petrec peste 20 de ore pe saptamana in fata computerului, potrivit unui studiu citat de The Daily Mail. Dependenta de internet este o problema cu care se confrunta milioane de parinti, care si-au pierdut copiii in favoarea lumii virtuale.

Te-ai gandit vreodata ca odrasla ta, care de-abia a trecut in clasa a doua, te-ar putea intreba intr-o buna zi: "Mami/tati, care erau site-urile tale preferate cand erai mica?" Cum sa-i explici ca aveai la dispozitie doar doua canale TV, partial color, ale caror programe totalizau 4 ore zilnic?

Astazi, copiii pot alege dintr-o sumedenie de canale TV si, gratie internetului, sa viziteze, aproape fara nicio opreliste, mii de lumi virtuale cu un simplu click de mouse.

Un raport al Institutului de Cercetare pentru Politici Publice avertizeaza in privinta influentei pe care aceste lumi o au asupra mintilor tinere si in privinta lipsei de intelegere a parintilor. Documentul, intitulat "In spatele ecranului: viata secreta a tinerilor online" infatiseaza o generatie de adolescenti crescuta si educata de internet.

Concluziile raportului sunt de natura sa traga un semnal de alarma serios pentru parinti. Studiul arata ca multi dintre tinerii sub 16 ani petrec peste 20 de ore pe saptamana in fata computerului - o cifra de 3 ori mai mare decat estimarile oficiale anterioare.

Acestia isi petrec tot timpul liber pe site-uri precum Facebook sau MySpace, care ofera acces gratuit la inregistrari video ce includ, uneori, scene de violenta si link-uri spre pagini web care indeamna la anorexie si chiar la sinucidere.

Documentul ii someaza pe parinti, care se simt adesea straini de acest domeniu, sa invete cum functioneaza website-urile, astfel incat sa isi recastige autoritatea. Ei trebuie sa ii protejeze si sa ii ajute pe cei mici sa distinga realitatea virtuala de lumea adevarata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#Internet, #virtual, #dependenta, #copii , #Bucuresti