Doua masini din trei, evacuate din centrul Bucurestiului

Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 08:08
1375 citiri
Doua masini din trei, evacuate din centrul Bucurestiului

Fiecare loc de parcare din centrul Bucurestiului va fi platit, iar tarifele la suprafata vor fi mai mari decat cele din parcarile subterane, potrivit strategiei de parcare a Primariei Capitalei, anunta Cotidianul.

Potrivit calculelor de fezabilitate facute o data cu proiectele de parteneriat public-privat, tarifele nu vor putea cobori sub un euro pe ora, fata de 1,5 lei cat sunt stabilite acum.

In prezent, 100.000 de masini sunt parcate zilnic pe domeniul public in zona centrala a Capitalei, delimitata de inelul conturat de bulevardele Mihai Bravu si Vasile Milea.

Aici exista doar 28.000 de locuri de parcare pe domeniul public, la care se vor adauga 9.000 de locuri construite in parcarile subterane. Strategia mai precizeaza ca toate parcarile de pe carosabil vor fi eliminate treptat.

In rest, masinile care stationeaza neregulamentar vor fi remorcate pe cheltuiala proprietarului. Actul normativ care va permite aceasta operatiune pe intregul teritoriu al Capitalei intra, joi, pe ordinea de zi a Consiliului General.

"Trotuarele si bordurile din zonele centrale au devenit locuri de parcare. Daca vom interzice parcarea masinilor pe trotuare si se va imbunatati designul lor, bucurestenii vor fi incurajati sa circule pe jos. In plus, mediul nu va mai fi atat de poluat", se precizeaza in document.

Parcarile din zona centrala vor fi delimitate de borne sau borduri inalte, pentru a preveni fizic orice parcare ilegala. Municipalitatea va realiza si spoturi publicitare care vor face reclama parcarilor subterane, sperand astfel ca soferii vor alege pe viitor aceste parcari.

Fiecare loc de parcare va avea un tarif diferentiat, in functie de perioada de stationare. In zonele comerciale, se vor amenaja locuri de stationare pe termen scurt, pentru a-i avantaja pe cei care vin la cumparaturi. "Cei care vor parca masina pe termen lung, vor fi sanctionati", se precizeaza in strategie.

Municipalitatea a gasit o solutie si pentru zonele care in weekend devin puncte de recreere pentru bucuresteni. Astfel, parcarile de afaceri si cele rezidentiale pot fi folosite, pe timp de zi, drept parcari de recreere la sfarsitul saptamanii.

Primarul general al Capitalei vrea ca provincialii sa-si lase masinile la intrarea in Bucuresti si sa circule prin Capitala cu mijloacele de transport in comun, pentru a se reduce numarul masinilor care tranziteaza zilnic Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#parcare, #masini, #centru vechi, #Bucuresti , #Bucuresti