Drumuri blocate in Timis, din cauza zapezii

Joi, 19 Februarie 2009, ora 20:43
1049 citiri
Drumuri blocate in Timis, din cauza zapezii

Drumurile judetene din Timis inspre granita cu Serbia sunt blocate, joi dupa-amiaza, din cauza zapezii, iar utilajele de deszapezire intervin foarte greu din cauza viscolului.

Zeci de autovehicule, in care se afla si copii, sunt oprite in zona, iar firmele contractate de Consiliul Judetean Timis ca sa se ocupe de deszapezire nu pot interveni sa curete drumurile din cauza viscolului si blocajelor din trafic, relateaza NewsIn.

"Ne confruntam cu o problema deosebita. Au fost blocate toate drumurile din zona dinspre granita cu Serbia, in zona Ciacova, Cebza, Foeni, Giulvaz, Peciu, Parta, Giarmata, Masloc, Baile Calacea, Seceani.

Se lucreaza de catre constructor pentru deblocarea masinilor respective si cu sprijinul Politiei, pe sectorul Peciu-Foeni, zona cea mai grav afectata, incercam sa rezolvam.

Traficul se deblocheaza pe un fir, insa, din cauza viscolului, intr-o jumatate de ora se redepune zapada", a declarat directorul Directiei pentru Administrarea Drumurilor si Podurilor Timis, Gheorghe Mirel.

La ora transmiterii acestei stiri, sunt blocate DJ 593 dintre Giulvaz si Foeni, DJ 691 Masloc - Fibis - Giarmata si DJ 692 Baile Calacea - Carani.

"Avem masini in care se afla copii, nu avem ce sa facem. Sa nu se aventureze la drum nimeni", a mai precizat directorul de la CJ Timis.

Potrivit sursei citate, se lucreaza cu zece utilaje. "Multe nu pot interveni din cauza blocajelor si, pana vor fi scosi cei care au blocat drumul, este ingreunata interventia pentru curatarea zapezii. Am solicitat constructorului ca, daca e nevoie de suplimentarea cu utilaje, sa apeleze si la alte utilaje specializate din zona", a mai spus Mirel.

Miercuri dimineata, o ambulanta a ramas inzapezita, iar timp de peste trei ore, nimeni nu a reusit sa o scoata. Ambulanta mergea dinspre Timisoara inspre Parta, sa acorde ajutor unei batrane cardiace. Din cauza zapezii, a derapat, iar doua tractoare si trei utilaje au incercat sa o scoata din sant.

Primarul comunei Parta a solicitat interventia unui localnic care avea un tractor, din cauza ca utilajele de deszpapezire au sosit cu intarziere. Mai mult, si acestea au ramas blocate timp de ore bune.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#drumuri blocate Timis, #deszapezire Timis, #utilaje blocate zapada , #Bucuresti