Dupa scumpiri, romanii sunt napaditi si de boli

Joi, 10 Iulie 2008, ora 08:11
1750 citiri
Dupa scumpiri, romanii sunt napaditi si de boli

Valul de scumpiri nu este singura nenorocire abatuta peste romani, in aceasta vara. Conjunctivitele, bolile diareice sau de piele, dar si toxiinfectiile alimentare sunt cateva dintre afectiunile care se pot accentua pe timp de vara.

De vina pentru inmultirea acestora sunt piscinele neigienizate corespunzator, fructele si legumele nespalate ori micii cumparati de la marginea drumului, filtrele de aer conditionat necuratate sau razele prea puternice ale soarelui.

De la inceperea verii, la camera de garda a spitalului se prezinta zilnic intre 20 si 40 de persoane cu diverse forme de conjunctivita, informeaza Evenimentul Zilei.

Pentru a preveni contaminarea, imediat ce ati iesit din apa de piscina, spalati-va pe ochi cu apa rece si sapun, iar la primele semne de disconfort duceti-va la medicul oftalmolog.

"Nu va spalati pe ochi cu ceaiuri sau tincturi, pentru ca acestea sunt medii bune de dezvoltare a microbilor", atrage atentia doctorul Monica Pop.

Toxiinfectiile alimentare sunt si ele afectiuni destul de raspandite in timpul verii. La Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals", din Capitala, ajung zilnic la camera de garda cam 30-40 de pacienti cu aceasta problema.

Medicii spun ca afectiunea este foarte periculoasa in cazul sugarilor, deoarece organismul lor se deshidrateaza foarte usor, iar acestia nu au suficienta imunitate.

Daca v-ati stricat la stomac, puteti lua antidiareice, iar daca aveti febra, sunt permise antitermicele.

Sub actiunea razelor solare, pot "exploda" diferite afectiuni ale pielii. Cele mai afectate sunt persoanele cu tenul deschis la culoare, parul blond, ochii verzi sau albastri.

"Daca va stiti sensibil folositi zilnic o crema solara, cu factor de protectie ridicat, purtati palarii cu boruri largi, umbrela si evitati sa iesiti in soare la amiaza", recomanda medicul dermatolog Costin Caruntu, de la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Cei care lucreaza in birouri mari si sufera de rinita alergica este bine sa nu se aseze sub aparatul de aer conditionat. Acesta predispune la infectii respiratorii, in cazul in care filtrele nu sunt curatate bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Ai probleme cu tiroida? Evită aceste legume
Tiroida este glanda care se află la gât și are rolul de a produse hormonii T3 și T4 care ajută la buna funcționare a organismului. Iodul din alimentație este folosit de tiroidă pentru...
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică afectează în principal pielea capului, însă mai poate apărea pe anumite zone ale feței, pe piept și pe spate. Este o afecțiune cronică, de care suferă în jur de 5%...
#soare, #boli, #vara, #conjunctivita , #Bucuresti