Este oficial: Primaria Capitalei da cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut. Iata conditiile

Joi, 08 Iunie 2017, ora 14:45

   

Este oficial: Primaria Capitalei da cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut. Iata conditiile
Pentru fiecare nou nascut din Bucuresti parintii vot primi cate 2.500 de lei, potrivit proiectului aprobat, joi, de consilierii generali si care prevede acordarea acestui stimulent financiar.

Proiectul a fost aprobat cu 49 de voturi "pentru" si o abtinere.

Pentru a primi acest stimulent unul dintre parinti, cel putin, trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti, iar copilul sa se fi nascut intr-una dintre maternitatile din Capitala.

Banii vor fi acordati de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din cadrul Primariei Capitalei, in baza unui dosar care va contine actul de indentitate al unuia dintre parinti in original si copie, certificatul de nastere al copilului in original si copie, biletul de iesire din spital sau certificatul medical constatator al nasterii si o cerere tip. Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Directiei in termen de o luna de la nasterea copilului.

In expunerea de motive, municipalitatea arata ca, in recensamantul din 2011 realizat de Eurostat, Romania se afla printre primele cinci state din 28 in care declinul demografic este cauzat de sporul natural negativ si de migratie, astfel ca este necesara crearea unor servicii sociale care sa stimuleze natalitatea, iar conform Institutului National de Statistica, in perioada 2010-2015, numarul nou-nascutilor cu parintii cu domiciliul in Bucuresti a scazut.Amintim ca pe 18 mai, consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei va acorda un stimulent de 1.500 de lei net tinerilor care se casatoresc, cu conditia ca cel putin unul dintre soti sa fie la prima casatorie si cel putin unul dintre ei sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 23223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
albakazapada
rank 5
PRIMARUL GENERAL FIREA
familia nucleul de baza al societatii moderne are la baza masuri precum cele luate pina acum de catre doamna primar general gabi firea si echipa s-a de lucru pentru o capitala cuarata si spor de natalitate odata cu amsuri de redresare a nivelului de comfort urban parcuri gradini ape curate si nu in ultimul rand sporul de natalitate necesar viitorului tarii dar si capitalei metropolitane bucuresti inca o data bravo si tot inainte cu modernizarea capitalista autohtona unde omul este in centru atentiei primarului general ales liber democrat pentru multi ani
Doresc disparitia PSD
rank 5
Aceasta decizie a primaritei Firea, va umple Bucurestiul de tigani
.....in goana dupa 2500 lei.

Asa ca decretul lui Ceausescu.
Hastalavista
rank 5
Se face o mare discriminare la nivel National!
Toti trebuie sa primesca 2500Lei si o Butelie de gaz
la al 3lea copil.PSD sau PCR totuna!
MacGigi
rank 5
Daca Firea le da tzatza la toti, sunt de acord si cu pomana de
2500 lei :)
marko
rank 4
bani?
Haoliouu, mancati-as!
mikha
rank 5
Cum mai stie Firea sa mituiasca alegatorul din Ferentari!
O conditie obligatorie trebuia sa fie ca macar unul din parinti sa fi avut serviciu in ultimii doi ani! Acum ce sa faca tzi, s faca copii si sa incaseze banii, apoi lasati pe strada sa adune pet-uri sau sa cerseasca! D-asta dorea Gaby sa faca "economie" la bugetul local, sa arunce cu banii bucurestenilor in saracime ca Evita Peron!
Te-o
rank 5
Masurile de incurajare a natalitatii sunt necesare daca se fac cu
discernamant!
Asa cum a fost elaborata aceasta masura va umple strazile capitalei cu puradei care nu merg la scoala si vor cersi,spala parbrizele,ciordi,sau vor emigra pe strazile Parisului pentru a ne compromite,mai rau ,imaginea!
Una din conditii trebuia sa fie incadrarea cel putin al unuia dintre parinti intr'un loc de munca stabil!Teo
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor