Eutanasierea selectiva a cainilor si coercitia, solutiile pentru un Bucuresti curat si sigur - TV Ziare.com

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 22:09
2978 citiri
Eutanasierea selectiva a cainilor si coercitia, solutiile pentru un Bucuresti curat si sigur - TV Ziare.com
Foto: Fnet.ro

Viceprimarul sectorului 3, Victor Tartacuta, a afirmat vineri, la TV Ziare.com, ca 40 la suta din cainii de pe strada sunt caini foarte bolnavi si a sustinut ca acestia ar trebui sa fie eutanasiati.

"Sunt un iubitor al animalelor, insa, pe de alta parte, trebuie sa aparam cetatenii. Atata vreme cat cainii devin o problema, trebuie sa luam o masura. Sunt de acord cu eutanasierea cainilor care sunt foarte-foarte bolnavi sau foarte-foarte violenti. Restul cainilor ar trebui sa fie sterilizati", a declarat oficialul primariei sectorului 3.

Despre mizeria de pe strazi, Victor Tartacuta a spus ca "atunci cand vom avea mai multi oameni care sa patruleze pe strazi vom trece la aplicarea unor amenzi drastice pentru cei care lasa fecalale cainilor pe strada". "Singura sansa este coercitia, macar cu amenzile sa reusim sa facem curat", a opinat reprezentantul primariei de sector.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu viceprimarul sectorului 3 Victor Tartacuta

Pentru locuitorii din sectorul 3 care au probleme din cauza cainilor vagabonzi, oficialul primariei i-a sfatuit sa sune la 021-9667, pentru ca oamenii Inspectoratului general pentru protectia animalelor sa vina sa-i ridice.

Cititorii Ziare.com s-au plans de prea putine locuri de parcare, raspunsul oficialului fiind ca "primaria lucreaza la parcarile supraetajate. Am incercat sa mentinem un echilibru intre spatiile verzi dintre blocuri si locurile de parcare. Atunci cand isi cumpara o masina, lumea ar trebui sa se intrebe si unde o poate parca".

Legat de Centrul Istoric al Bucurestiului, Victor Tartacuta a dat exemplul Londrei, unde soferii platesc o taxa destul de mare pentru a circula prin centru. "Organismul de reglementare al taxelor si impozitelor este Primaria Municipiului Bucuresti, noi le-am cerut sa impuna taxe pentru circulatia in centru vechi. In general, majorarea de taxe nu este binevenita, dar trebuie sa facem ceva pentru diminuarea celor care circula, cu masina, prin centru".

Despre apropiatul referendum privind Legea Capitalei, Victor Tartacuta a spus ca, dupa parerea sa, strategia Bucurestiului ar trebui facuta la nivelul Primariei Capitalei, dar munca legata de implementarea ei sa revina sectoarelor.

Unui cititor Ziare.com, nemultumit de faptul ca locul de parcare platit ii apartine doar dupa ora 22:00, oficialul primariei i-a raspuns ca "in final, depinde de gradul de civilizatie al celor care folosesc locul de parcare respectiv".

Problema locurilor de parcare este una dificila, a recunoscut oficialul local, afirmand ca "Prima parcare cu plata supraetajata a aparut in sectorul 3, in spatele magazinului Unirea. Parcarea este goala acum, toata lumea preferand sa gatuie strazile din jur. In strainatate, parcarile sunt scumpe, la noi, nimeni nu vrea sa platesaca locul de parcare".

Mizeria dintre blocuri ar fi o alta problema pe care primaria de sector nu o poate rezolva simplu. "Eu nu am cum sa amendez pe cineva care isi arunca punga cu gunoi pe geam. Trebuie fotografiati sau filmati. Cu ajutorul camerelor de luat vederi din sector am amendat o serie de oameni care veneau cu masina si aruncau gunoiul pe strada. Daca vedeti, printre blocuri, oameni care descarca saci de moloz in locurile care nu sunt amenajate, trimiteti fotografii la primarie si ii amendam".

Legat de reabilitarea blocurilor, Victor Tartacuta a precizat ca, pana acum, in sectorul 3 sunt reabilitate 50 de blocuri, procesul urmand sa continue.

La capitolul "esecuri", Victor Tartacuta a precizat regretul de a nu construi mai multe blocuri de locuinte pentru cei care au depus cerere la primarie.

"Mai sunt multe de facut pentru ca Bucurestiul a fost si este in urma fata de alte capitale europene. Ganditi-va ca noi am mostenit niste zone - cartierul 23 August, Mihai Bravu - care de 50 de ani nu aveau apa-canal. Acolo au fost niste probleme foarte mari, din cauza departarii de Dambovita", a mai spus viceprimarul sectorului 3.

Pentru cei care i-au semnalat diferite probleme, viceprimarul sectorului 3 a oferit adresa sa personala de e-mail: victortartacuta@yahoo.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#viceprimar sector 3, #victor tartacuta viceprimar, #probleme sector 3, #adresa mail primarie sector 3 , #Bucuresti