Facultatea de Jurnalism si AJR colaboreaza pentru viitorul absolventilor

Duminica, 23 Martie 2008, ora 18:45
1083 citiri
Facultatea de Jurnalism si AJR colaboreaza pentru viitorul absolventilor

Facultatea de Jurnalism a Universitatii din Bucuresti va incheia un protocol de colaborare cu Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR) pentru dezvoltarea relatiilor dintre studenti, profesori si jurnalisti. Acesta va fi discutat luni seara, la o dezbatere in Club A, transmite NewsIn.

Decanul Facultatii de Jurnalism si stiintele Comunicarii (FJSC), Mihai Coman, si presedintele AJR, Cezar Ion, vor discuta cu jurnalisti si studenti la jurnalism despre o viitoare colaborare intre cele doua institutii in vedera unei mai bune inserari a absolventilor pe piata media, la intalnirea organizata de Asociatia Consumatorilor de Media.

La dezbatere vor fi avute in vedere atat asteptarile profesionistilor in ceea ce priveste pregatirea studentilor la jurnalism cat si asteptarile acestora din urma fata de mediul profesional din care vor face parte.

"Ne vom consulta cu reprezentanti ai AJR sa vedem ce vor ei pe piata si sa ne adaptam si noi continutul academic, dar si pentru ca ei sa inteleaga exigentele noastre", a declarat Mihai Coman.

Colaborarea intre cele doua institutii va consta intr-o incercare de corelare intre calificarile oferite de facultate si competentele necesare pe piata, a mai explicat decanul FJSC.

Potrivit presedintelui AJR, Cezar Ion, studentii invata in facultate acuratetea, rigurozitatea in redarea informatiei, dar se confrunta apoi, in redactie, cu "imperiul deadline-ului" si, sub presiunea timpului, cu care nu sunt obisnuiti, uita sa respecte principiile impartialitatii si echilibrului.

Insa, chiar sub presiunea timpului, tinerii jurnalisti pot descoperi, in practica, anumite trucuri pentru a nu deveni "sclavii unei singure surse", pentru a gestiona informatia si a audia de fiecare data si partea sau partile celelalte, a spus presedintele AJR.

Printre cele mai frecvente dezamagiri ale absolventilor proaspat intrati pe piata media se numara lipsa de viziune a sefilor, problema etica si indiferenta colegilor mai varstnici fata de cei nou veniti, a spus Mihai Coman, care a citat rezultatele unor sondaje realizate de FJSC.

In replica, Cezar Ion a explicat ca exista institutii de presa mai mult sau mai putin profesioniste, dar ca este esential ca fiecare sa aiba un regulament, pe care toti angajatii sa il respecte, pentru a nu interveni "bunul plac".

Dezbaterea, organizata de Asociatia Consumatorilor de Media, la care vor participa decanul FJSC, presedintele AJR, studenti la jurnalism si profesionisti, va avea loc luni, de la ora 19.00, in Club A, si va fi moderata de presedintele asociatiei, Horea Mihai Badau.

Ce se va întâmpla cu Gala Globurilor de Aur în următorii cinci ani
Ce se va întâmpla cu Gala Globurilor de Aur în următorii cinci ani
Globurile de Aur au anunţat luni că au ajuns la un acord cu CBS pentru a transmite evenimentul timp de cinci ani pe reţeaua americană, într-un semn de redresare pentru o ceremonie care a...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#FJSC, #AJR, #colaborare, #absolventi, #media , #Bucuresti