Fara salvamari pe litoral, la inceputul sezonului

Marti, 03 Iunie 2008, ora 07:08
1523 citiri
Fara salvamari pe litoral, la inceputul sezonului

Salvamarii din sudul litoralului, cei dintre Vama Veche si Constanta, nu au intrat la posturi, la startul sezonului, si asta deoarece sunt decisi sa nu mai faca munca neplatita, ca in anii trecuti.

Societatile de salvamar nu au primit banii necesari demararii acestei activitati, cruciale pentru turistii si localnicii de la malul marii, informeaza Evenimentul Zilei.

Prin scenariu optimist, banii de la Guvernul Romaniei, ce revin serviciului de Salvamar, ar putea sosi saptamana aceasta, insa, chiar si asa, foisoarele nu ar putea fi montate si operationale decat in alte doua saptamani.

"La vremea aceasta, anul trecut, foisoarele erau deja montate pe plaja", afirma George Lipoveanu, presedintele Callatis Club Nautic, firma de salvamari care actioneaza in portiunea Vama Veche-Mangalia-Olimp.

"Anul acesta, desi am trecut de 1 iunie, nu avem niciun semnal in ceea ce priveste suma pe care urmeaza sa o primim. Daca o tinem in ritmul acesta, sigur trece vara si nu vom avea salvamari pe plaja.

Am vorbit cu toti colegii mei si, in afara celor de la Mamaia, carora li s-au promis niste bani de la Consiliul Judetean Constanta, restul suntem decisi sa nu mai facem voluntariat, ca anii trecuti, si sa nu intram in foi- soare", declara George Lipoveanu.

Lipoveanu crede ca solicitarea salvamarilor s-a impotmolit undeva la Constanta.

Documentatia a fost trimisa primariilor de catre firmele de salvamar inca de la inceputul acestui an, iar acestea, la randul lor, catre Consiliul Judetean si Prefectura Constanta.

"Am instiintat, personal, toate autoritatile, am ajuns pana la premier. Degeaba... Poate ne trezim ca ne vin si in control, poti sa stii pana unde ajunge tupeul guvernantilor? Ne mai miram de ce se face atata publicitate litoralului bulgaresc. Dupa ce le-am luat turistilor romani serviciile si hotelurile de calitate, acum vrem sa le luam si viata...", afirma George Lipoveanu.

Pentru sudul litoralului, necesarul de bani pentru serviciul Salvamar este de circa 1.500.000 de lei.

"Consiliul Judetean Constanta nu a avut niciodata o legatura foarte stransa cu primariile de alta coloratura politica. Speram insa ca intreaga situatie sa se remedieze cat mai curand posibil, odata trecute alegerile", afirma primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus.

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
#primarie, #bani, #turisti, #documentatie, #Salvamar , #Bucuresti