Femeile din UE traiesc mai mult, dar nu si romancele

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 21:29
2190 citiri
Femeile din UE traiesc mai mult, dar nu si romancele

Femeile din Uniunea Europeana traiesc mai mult, insa romancele fac exceptie de la aceasta regula. Sansele de viata pentru reprezentantele sexului frumos din tarile nou intrate in Uniunea Europeana sunt mult mai scazute.

Mai multi cercetatori din Franta, Belgia si Olanda au analizat conditiile de viata pentru femeile din tarile care fac parte din UE si cele din afara spatiului european, informeaza Netdoctor.com.

Studiile lor au analizat calitatea vietii femeilor din 25 de tari din Europa, iar pe baza unui esantion au estimat sansele totale de viata pentru acele natiuni. Ei au folosit drept indicator, "anii de viata sanatosi" (HLY), insemnand perioada de viata de dupa 50 de ani.

Datele referitoare la mediul de viata al persoanelor analizate au fost furnizat de catre Centrul de Statistici Europene. Aici sunt centralizate coordonatele modului de viata comun al europenilor, initiate si adoptate de fiecare tara membra a UE.

Odata centralizate datele, concluziile au aratat ca cele mai noi zece tari care au aderat la Uniunea Europeana au sanse de viata limitate. Astfel, in timp ce in Marea Britanie femeile se bucura de stabilitate si o cariera dupa 50 de ani, in cele mai nou zece state intrate in UE, inclusiv Romania, femeile nu o duc atat de bine.

Dupa aceasta varsta, cariera si stabilitatea familiala nu mai sunt asa solide, iar sanatatea femeilor din aceste state este grav afectata. Chiar daca rezultatele acestor studii au fost concludente, specialistii isi rezerva dreptul de a continua cercetarile.

Ei au spus ca alti indicatori foarte importanti intr-o asemenea cercetare sunt nivelul de educatie si de venituri pentru familiile analizate. Aceste criterii nu au fost luate in calcul pentru aceste concluzii si tocmai de aceea specialistii cred ca rezultatele sunt doar preliminare.

România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
#Femei, #viata lunga, #Uniunea Europeana, #Romania, #speranta , #Bucuresti