Firea ia in calcul sa deschida parcurile din Bucuresti, insa fara locurile de joaca

Joi, 30 Aprilie 2020, ora 08:46
4417 citiri
Firea ia in calcul sa deschida parcurile din Bucuresti, insa fara locurile de joaca
Foto: George Calin/Inquam Photos

Primarul Gabriela Firea ia in calcul foarte serios deschiderea parcurilor din Bucuresti si va propune acest lucru Comitetului Municipal pentru Situatii Speciale de Urgenta, dar locurile de joaca vor ramane inchise.

Firea a anuntat ca a primit multe solicitari de la bucurestenii care doresc sa se plimbe, sa faca sport sau sa ia aer mai curat.

"In Bucuresti, luam in discutie foarte serios si vom propune Comitetului Municipal pentru Situatii Speciale de Urgenta redeschiderea parcurilor din Capitala, dar cu anumite exceptii.

Toti cei care se vor indrepta catre gradinile publice si parcuri vor primi la intrare un flyer informativ si li se vor aduce la cunostinta regulile de distantare sociala, de asemenea, purtarea unei masti, fie ca este vorba despre una medicala sau una confectionata acasa, de asemenea, evitarea tuturor locurilor aglomerate si, in ceea ce-i priveste pe copii, cred ca va fi riscant ca in prima etapa sa se redeschida si locurile de joaca, pentru ca este stiut ca acolo se fac cele mai mari aglomerari de persoane", a declarat, miercuri seara, Gabriela Firea, la Antena3.

Primarul a precizat ca a primit numeroase solicitari de la bucuresteni care vor sa se plimbe, sa faca sport sau sa ia aer mai curat.

"Tuturor ne-a fost dor sa mergem in parc sa ne relaxam", a mai spus Firea.

Premierul Ludovic Orban a afirmat din nou, luni seara, ca relaxarea tuturor masurilor se va face gradual, urmand ca fiecare moment sa fie evaluat de catre epidemiologi.

Acesta a fost intrebat despre deschiderea parcurilor si a precizat: "In privinta parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scazut si probabil vor face parte din masurile de relaxare. Exista o exceptie, locurile de joaca pentru copii unde exista un risc epidemiologic mai mare".

Premierul a precizat ca parcurile nu au fost inchise prin ordonantele militare, ci prin decizii ale autoritatilor locale: "Si cand se vor deschide parcurile si cand se va relua circulatia, va ramane acea restrictie privind numarul de persoane - grupuri de 3 persoane".

Romania ar avea de 10 ori mai multe cazuri decat cifra oficiala. Vela avertizeaza: Daca lumea merge la plaja, gratare si chefuri, nu relaxam mult masurile

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Firea deschide parcuri Bucuresti coronavirus , #Bucuresti