Ziare.com

Firea va reabilita pe banii contribuabililor fatadele cladirilor degradate, iar apoi ii va recupera de la proprietari in 10 ani

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 16:14

   

Firea va reabilita pe banii contribuabililor fatadele cladirilor degradate, iar apoi ii va recupera de la proprietari in 10 ani
Primaria Capitalei va reabilita fatadele cladirilor aflate in stare avansata de degradare, urmand sa recupereze banii cheltuiti de la proprietari in termen de 10 ani, potrivit unui proiect de hotarare aprobat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 37 de voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva".

Astfel, primaria va asigura lucrarile de consolidare, reparare a zidariei sau a peretilor exteriori, repararea sau refacerea finisajelor exterioare, consolidarea tamplariei, balcoanelor sau corniselor, repararea sau refacerea elementelor de plastica-arhitecturala, demonatarea instalatiilor si echipamentelor montate pe fatada sau acoperis, precum si remontarea acestora dupa lucrarile de reabilitare si montarea si remontarea simbolului de monument istoric.

Exceptie fac cladirile expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic si cladirile reabilitate termic sau in curs de reabilitare, la data intrarii in vigoare a Legii 153/2011.

"Proiectul se refera la aprobarea mecanismului de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Bucuresti pentru asigurarea contributiei proprii a detinatorilor cladirilor, in vederea realizarii lucrarilor de reabilitare a fatadelor. Este vorba de cladirile situate in Bucuresti, indiferent de forma de proprietate, care pun in pericol integritatea fizica si siguranta populatiei si afecteaza calitatea mediului inconjurator", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la inceputul sedintei CGMB.

Potrivit proiectului de hotarare, banii vor fi recuperati de Primaria Capitalei pe o perioada de 10 ani de la data receptiei la terminarea lucrarilor, in baza unui contract. Suma va fi impartita pe rate lunare, iar in cazul nerespectarii termenului de plata, vor fi aplicate penalizari.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1561 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

P.A.R.A.L.E.L.

"A fost odata ca-n povesti, a fost in Romania
O gasca mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicand cu oamenii de bine
Veniti si neocomunisti si fara de rusine.

Mai bine haimana, decat tradator
Mai bine huligan, decat dictator
Mai bine golan, decat activist
Mai bine mort, decat comunist.

Vrem libertate, nu comunism si nici schimbari de forma
Si de aceea securisti, sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
Democratii originale si nici minciuni sfruntate..."

Versuri Cristian Paturca - Imnul golanilor

 

asa da

Sa inteleg ca au ajuns pensionarii sa ii imprumute pe cei care doresc sa isi refaca vilele/barurile/cluburile, etc?
Eu asta am inteles.

 

@asmvax

Masura propusa de Primaria capitalei este bine venita!
Am stat de vorba cu vizitatori straini in Bucuresti care au fost surptinsi de numeroasele cladiri de valoare arhitectonica ramase in paragina!
Inafara de riscurile prabusirii,apare si aspectul de capitala neingrijita!
Proprietarii de cladiri,inclusiv retrocedate,trebuie sa stie ca dreptul de proprietate incumba si obligatii fata de colectivitatea in care sinut situate acestea!
In toate tarile civilizate proprietarii sunt obligati sa asigure siguranta imobilelor si aspectul civilizat al acestora!
Cazul Bucurestiului este specific,deoarece multe cladiri de valoare sunt in ruina,deoarece "reimproprietaritii"nu au bani pentru reparatii!
Un caz frapant este cel al hotelului Concordia din "Centrul Vechi"aflat in degradare inadmisibila pentru un simbol al istoriei nationale,si anume,locul unde s-a realizat ,in fapt,Unirea Principatelor prin dubla alegere a lui Cuza ca domnitor al acestora!
Solutia repararii pe credit esalonat pe 10 ani imi pare absolut rezonabila!
Important este ca aceasta decizie sa nu ramana pe hartie,ca si consolidarile atat de trambitate!Teo

Fierea asta ii plina de idei capitaliste, social-democrate de..

Ca si dragnel si ea promoveaza hotia si haiducia pe invers, adica luatul de la saraci ca sa traiasca ia cu burta mare bineee. Deci suntem singura tara fost comunista ce am dat o lege de restituire in integrum, de isi luara inapoi si stramosii lui Mihai Viteazu, bunurile trecute in proprietatea statului de catre Carol I. Acum ai de se trezira proprietari, fie ca sunt mostenitori de drept, fie ca au cumparat drepturi litigioase ca ai becali, au un nou sprijin de la saracii tarii> li se repara casile pe banii nostrii ! Unde si cat vor mai fura aceste fiere si acesti dragnei penali de la noi toti ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor