Fondul clasei nu este obligatoriu

Luni, 26 Mai 2008, ora 18:11

   

Fondul clasei nu este obligatoriu
Donatiile materiale acordate de parinti pentru intretinerea bazeu materiale a clasei nu este obligatorie, asa cum lasau sa creada profesorii pana in prezent.

Contributia in bani a parintilor elevilor destinata intretinerii bazei materiale a clasei nu este obligatorie, iar neachitarea acesteia nu poate limita exercitarea de catre elevi a drepturilor acestora, se arata intr-o nota a Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti transmisa, luni, unitatilor scolare, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

Potrivit reprezentantilor inspectoratului, contributia se colecteaza si se administreaza numai de catre comitetul de parinti fara implicarea cadrelor didactic.

Totodata, conform notei, se interzice personalului didactic sa conditioneze evaluarea elevilor sau calitatea prestatiei didactice la clasa de obtinerea oricarui tip de avantaje de la elevi sau de la parinti.


Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1324 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
crisss
rank 1
alta minciuna
mai inainte am citit cati bani cheltuie parintii pe manualele de clasa I, desi toti elevii primesc gratuit manuale noi in clasa I, iar acum citesc ca noi, profesorii_invatatorii am spus ca fondul clasei e obligatoriu. cine a scris articolou acesta stie oare cati bani cheltuiesc eu, ca si cadru didactic, din propriul buzunar pentru a avea materiale didactice si alte lucruri necesare la clasa? daca nu stie, il astept sa ii spun.iar banii din fondul clasei se folosesc exclusiv pentru necesitatile propriilor lor copii!!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor