Grila de salarizare a angajatilor din invatamant, gata luni

Joi, 28 Mai 2009, ora 19:35
3766 citiri
Grila de salarizare a angajatilor din invatamant, gata luni

Ministerul Educatiei va propune, luni, sindicalistilor, spre discutie, o grila de salarizare a angajatilor din invatamant, urmand ca documentul rezultat sa fie prezentat la negocierile de la Ministerul Muncii.

"Ministerul ne-a spus ca va termina pana luni o grila care ne va fi prezentata ca document de discutie. Oricum, pana in prezent cererile ne-au fost sustinute de cei de la Ministerul Educatiei, la Ministerul Muncii avem probleme", a declarat, joi, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu.

Sindicalistii spun ca nu sunt multumiti de negocierile de la Ministerul Muncii pentru ca grila propusa pana in prezent nu include toate categoriile de bugetari, respectiv inca sunt avantajati bugetari de lux.

"Inca se fac discriminari. Pe noi ne intereseaza ca toti bugetarii sa fie tratati egal in functie de pregatire, iar daca se elimina sporurile, pana la limita de 30% din salariu, sa se elimine de la toate sectoarele bugetare", a adaugat secretarul general FEN.

Potrivit FEN, profesorii cu studii superioare de lunga durata, grad didactic II si care au intre sase si zece ani vechime ar putea primi, potrivit grilei de salarizare propuse de Ministerul Muncii, de cinci ori salariul minim pe economie, adica 3.000 de lei brut, sindicalistii cer insa cel putin 3.500 de lei.

"Ne-a fost propusa o grila de salarizare prin care profesorii cu studii superioare de lunga durata, grad didactic II si intre sase si zece ani vechime, sa primeasca de cinci ori salariul minim pe economie, respectiv 3.000 de lei brut, ceea ce inseamna 1.700 - 1.800 lei net.

Ceea ce nu reprezinta vreo crestere fata de salariile actuale. In plus profesorii cu gradul I si 14 ani vechime ar primi tot cam atat", a spus, pentru NewsIn, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu.

Ciosu a mai spus ca sindicalistii si Ministerul Educatiei propun ca profesorii de gradul I sa primeasca de 6-7 ori salariul minim pe economie iar cei de gradul I sa primeasca de noua ori salariul minim. Aceste propuneri inseamna o crestere semnificativa a salariilor profesorilor, spun sindicalistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#grila salarii invatamant, #salarii profesori lege, #lege unica salarizare , #Bucuresti