Guvernul se ocupa de copiii delincventi

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 17:56
1030 citiri
Guvernul se ocupa de copiii delincventi

Copiii delincventi care au savarsit fapte penale pot beneficia de servicii acordate de stat daca se vor inscrie intr-un program ce se desfasoara in perioada 2008-2009, potrivit Hotararii privind aprobarea programelor de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului pentru perioada 2008-2009, aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Pe langa acest program, in perioada mentionata vor continua Programele privind inchiderea institutiilor de tip vechi pentru protectia copilului si infiintarea de casute de tip familial si apartamente, cel privind dezvoltarea retelei de servicii sociale comunitare pentru copil si familie si cel care vizeaza perfectionarea personalului care lucreaza in serviciile de protectie a copilului, se arata intr-un comunicat de presa remis de Biroul de Presa al primului-ministru.

Fata de anii anteriori, programele de interes national in domeniul protectiei drepturilor copilului vor fi abordate multianual, pentru a permite elaborarea de propuneri de proiect ce pot fi implementate pe o durata de timp realista. Programele de interes national vor fi implementate in perioada 2008-2009, iar proiectele care vor fi aprobate pentru finantare vor avea o durata cuprinsa intre noua si 18 luni.

Proiectele vor fi finantate de la bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC).

Evaluarea si selectia proiectelor, precum si monitorizarea implementarii proiectelor se va face de catre ANPDC. Proiectele pot fi realizate individual sau in parteneriat, de Directiile Generale de Asistenta si Protectia Copilului si/sau de Organismele private care desfasoara activitati in domeniul protectiei drepturilor copilului si a protectiei speciale a acestuia.

Programul "Inchiderea institutiilor de tip vechi pentru protectia copilului si infiintarea de casute de tip familial si apartamente"

Programul isi propune cresterea calitatii ingrijirii si protectiei copilului separat definitiv sau temporar de parintii sai, prin cresterea numarului de case de tip familial si apartamente si reducerea numarului institutiilor de tip vechi. Astfel, vor fi infiintate cel putin 27 de case de tip familial si apartamente si cel putin un centru de recuperare. Bugetul alocat pentru acest program este de peste 20 milioane lei: 9,84 milioane lei pentru anul 2008 si 10,17 milioane lei pentru anul 2009.

Programul "Servcii specializate pentru copilul delincvent" isi propune identificarea timpurie a actiunilor sau comportamentelor deviante ale copiilor si oferirea unei protectii adecvate copiilor care au savarsit o fapta penala si nu raspund penal. Astfel, programul are ca obiectiv crearea de servicii specializate destinate acestor copii, in vederea prevenirii si combaterii actiunilor sau comportamentelor deviante ale copiilor si reintegrarii scolare, familiale sau sociale a copiilor.

Se urmareste infiintarea unui numar de cel putin cinci servicii de tip rezidential si cel putin 10 servicii de zi specializate, precum si formarea unui numar de cel putin 150 de persoane. Cel putin 250 de copii urmeaza sa beneficieze de servicii specializate pentru orientarea, supravegherea si sprijinirea reintegrarii lor sociale.

Programul se deruleaza pe o perioada de doi ani, iar proiectele vor avea o durata de maxim 18 luni. Bugetul total pentru acest program este de 6,67 milioane lei: 3,28 milioane lei pentru anul 2008 si 3,39 milioane lei pentru anul 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#guvern, #copii, #servicii, #delicvent , #Bucuresti