Guvernul va da Primariei Capitalei banii pentru stadionul Lia Manoliu

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 17:44
2704 citiri
Guvernul va da Primariei Capitalei banii pentru stadionul Lia Manoliu

Primaria Capitalei a primit garantia ca Guvernul va vira cele 31 milioane de lei necesare pentru continuarea lucrarilor de constructie si montaj la Stadionul Lia Manoliu, aferenti ultimului trimestru al acestui an.

Sorin Oprescu a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a aratat, luni, cu ocazia intalnirii de la Primaria Municipiului Bucuresti, ca exista un angajament al Guvernului din 2007 in baza caruia Executivul a contribuit cu 200 milioane lei, iar in acest an, Guvernul va mai avea o contributie aferenta anului 2008.

Lucrarile de executie a noului stadion au inceput in luna mai a acestui an. Noul stadion Arena nationala va fi primul de categoria I din tara, care va respecta cerintele UEFA si va putea raspunde exigentelor unor competitii internationale.

Arena va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna I.

Suporterii vor avea acces simultan la meciurile de fotbal, prin 94 de cai de acces, astfel incat se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute inainte de a se da startul.

Noua arena sportiva, care se va ridica pe locul fostului stadion Lia Manoliu, va include cai de acces auto si pietonale, doua subsoluri in care vor fi amenajate locurile de parcare, spatiile tehnice si cele destinate echipelor de fotbal, antrenorilor si reprezentantilor presei, precum si accesul fotbalistilor.

Proiectul a fost elaborat de JW Max Bogl - Astaldi si UAUIM - CCPEC si prevede si restaurante, dar si sali de conferinte.

Pe la parter se va face accesul spectatorilor, iar etajul I va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare. Etajul II va cuprinde inelul de distributie a circulatiilor pentru spectatori, care deserveste balconul stadionului ce va avea o capacitate 35.450 locuri.

Stadionul Lia Manoliu a fost construit in anii 1952-1953, pentru a fi folosit in premiera cu ocazia Jocurilor Sportive ale Festivalului Mondial al Tineretului din vara anului 1953.

Inlocuirea acestuia cu o Arena Nationala reprezinta o investitie de 411.062.996, 36 lei, fara TVA, finantarea executiei lucrarilor fiind suportate de Primaria Municipiului Bucuresti si Guvernul Romaniei.

Citeste si:
Starea de alertă a fost prelungită. Persoanele care vin din țările de pe lista roșie nu pot intra în România
Starea de alertă a fost prelungită. Persoanele care vin din țările de pe lista roșie nu pot intra în România
Guvernul a adoptat duminică Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe...
Averea i-a crescut considerabil lui Ion Țiriac în pandemie! Cine sunt cei mai bogați români
Averea i-a crescut considerabil lui Ion Țiriac în pandemie! Cine sunt cei mai bogați români
Ion Țiriac o duce bine de tot și în 2021. Chiar dacă este pe locul trei în topul celor mai bogați români, averea i-a crescut în acest an cu 1,2 miliarde lei față de 2020....