In 2010, jumatate dintre tinerii bucuresteni se vor droga

Vineri, 30 Mai 2008, ora 07:21
2141 citiri
In 2010, jumatate dintre tinerii bucuresteni se vor droga

Pana in 2010, jumatate din tinerii bucurestenti vor deveni consumatori ocazionali de droguri, in special cele usoare, potrivit unui studiu al Fundatiei pentru Apararea Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Studiul arata ca distributia drogurilor in scolile si liceele din Capitala a devenit "institutionalizata, organizata si stabila" si ca nu mai exista discrepante intre scolile de top si cele de cartier decat in ce priveste calitatea si pretul drogurilor, relateaza Romania libera.

Conform sondajului, 40% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani considera drogurile un mijloc de recreere.

In plus, 35% dintre cei intervievati au consumat droguri, iar un sfert din ei ar dori sa incerce.

Drogurile usoare (marijuana sau hasisul) ar trebui legalizate in opinia a 41% din respondenti, mai ales ca 57% dintre acestia nu se tem de dependenta.

Tinerii intervievati au indicat ca principale motive pentru consumul de droguri anturajul (32%), depresia (21%) si inconstienta (15%).

41% din tinerii intervievati de FACIAS spun ca au prieteni care consuma droguri constant.

Chestionati daca drogurile conduc spre o moarte sigura, parerile au fost impartite aproape egal: 41% au spus da, 42% nu.

FACIAS a observat ca foarte multi tineri au refuzat sa raspunda la intrebarile sensibile, ceea ce inseamna ca rezultatele ar putea inclina mai mult spre o pozitie favorabila drogurilor.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de tineri, elevi si studenti din Bucuresti carora nu li s-a cerut numele.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Maramureș: Polițist drogat, prins înainte să intre de serviciu. Ce măsuri au luat superiorii săi
Un poliţist care urma să intre de serviciu în Şomcuta Mare, judeţul Maramureş, a fost testat pozitiv la substanţe interzise. El a fost retras din dispozitiv şi dus la spital pentru...
#Bucuresti, #tineri, #droguri, #2010, #jumatate , #Bucuresti