In ce sectoare din Capitala se ridica masinile parcate neregulamentar si cat costa

Vineri, 01 Septembrie 2017, ora 09:16
18734 citiri
In ce sectoare din Capitala se ridica masinile parcate neregulamentar si cat costa
Foto: Arhiva Ziare.com

O data la cateva luni citim in presa materiale despre ce ar putea sa pateasca soferii din Capitala care isi parcheaza neregulamentar masinile.

Cel mai recent caz a fost cel al primarului Sectorului 3, Robert Negoita, care a anuntat ca masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, iar soferii vor fi amendati.

Abia la o luna distanta de la acest anunt, au fost stabilite si tarifele.

Iata valoarea acestora, potrivit unui comunicat remis luni Ziare.com:

Tarif de ridicare pentru vehicul/remorca/rulota:

- cu masa totala maxima autorizata de pana la cinci tone: 200 de lei;

- cu masa totala maxima autorizata de peste cinci tone: 270 de lei;

Tarif de transport pentru vehicul/remorca/rulota:

- cu masa totala maxima autorizata de pana la cinci tone: 150 de lei;

- cu masa totala maxima autorizata de peste cinci tone: 200 de lei;

Tarif de depozitare pentru vehicul/remorca/rulota:

-in primele 24 de ore: 150 de lei;

-dupa intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculeaza pe intervale de 24 de ore incepand de la data si ora depozitarii.

Care este situatia in celelalte sectoare din Bucuresti

Primarul Sectorul 1, Dan Tudorache, spunea acum cateva luni ca este nevoie de parcari inainte de a se discuta despre ridicarea masinilor lasate neregulamentar. Asa ca am intrebat reprezetantii institutiei daca s-a rezolvat ceva pana in prezent si, de asemenea, ce solutii s-au gasit pentru problema parcarilor.

Reprezentantii institutiei au declarat pentru Ziare.com ca Primaria Sectorului 1 nu are in plan ridicarea masinilor parcate neregulamentar pana cand problema locurilor de parcare nu va fi rezolvata.

Deocamdata, la nivelul primariei a devenit functionala o "comisie de identificare si negociere in vederea achizitionarii de terenuri de la proprietari, precum si o comisie de identificare a terenurilor libere de pe raza administrativ teritoriala a Sectorului 1, in scopul amenajarii de parcari subterane/supraterane".

Pana atunci, in Sectorul 1 se ridica doar masinile abandonate si cele cu proprietar neidentificat, iar acestea vor fi depozitate intr-un spatiu situat pe Soseaua Odai nr. 3-5.

In Sectorul 2, soferii masinilor parcate neregulamentar sunt sanctionati potrivit legii (OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), dar nu le sunt ridicate automobilele.

Dar lucrurile nu vor ramane asa, potrivit reprezentantilor primariei, pentru ca se lucreaza la un regulament in baza caruia vor fi ridicate autovehiculele stationate neregulamentar, iar acesta va fi supus spre aprobare Consiliului Local al Sectorului 2.

Reprezentantii Primariei Sectorului 4 ne-au declarat ca sanctiunile sunt aplicate in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 rep, intre 4 puncte (4 x 145 de lei) si 5 puncte (5 x 145 de lei) amenda si 3 puncte de penalizare.

De asemenea, pentru ridicarea autovehiculului stationat neregulamentar se percepe o taxa de 75 de lei, iar pentru transportul autovehiculului stationat neregulamentar se percepe o taxa de 75 de lei.

"Pentru depozitarea autovehiculului stationat neregulamentar nu se percepe nicio taxa, cu exceptia situatiei cand durata depaseste doua luni de la data depozitarii, in acest caz percepandu-se un tarif de 15 lei/ zi de stationare/ autovehicul", precizeaza reprezentantii primariei.

Autovehiculele ridicate vor fi depozitate pe terenul dat in administrarea Directiei Generale de Politia Locala Sector 4, situat in strada Persani, nr. 1-3, dupa ce acesta va fi amenajat scopului destinat.

La nivelul Sectorului 5 nu s-a adoptat vreo decizie privind masinile parcate neregulametar.

Nici in Primaria Sectorului 6 nu exista un departament responsabil cu ridicarea masinilor parcate neregulamentar, dar reprezentantii institutiei ne-au transmis ca "suntem preocupati de eliberarea domeniului public".

Acestia ne-au vorbit despre strategii privind cresterea numarului locurilor de parcare din sector, despre care spun ca se poate face pe mai multe planuri: "printr-o mai buna utilizare a locurilor existente, prin cresterea ofertei locurilor de parcare pe strada, dar si in afara ei. Introducerea sensurilor unice pe strazile secundare ofera, pe langa alternative de fluidizare a traficului, si posibilitatea parcarii pe ambele laturi ale strazii, fara obstructionarea traficului.

Exemple aplicate in alte sectoare au demonstrat eficienta acestei masuri si imbunatatirea substantiala a numarului locurilor de parcare".

Reprezentantii primariei ne-au mai spus ca "masurile de ridicare a masinilor abandonate pe domeniul public si interventiile prompte ale politistilor asupra obstructionarii circulatiei de catre soferii mijloacelor de transport particulare contribuie la fluidizarea traficului, la folosirea corecta a parcarilor de resedinta si la cresterea gradului de siguranta, iar retrasarea parcarilor si incurajarea folosirii parcarilor de proximitate (ale supermarketurilor, de exemplu) sunt solutii de viitor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#masini parcate neregulamentar, #ridicare masini parcate neregulamentar , #Bucuresti