Ziare.com

Inspectorii sanitari corupti pot fi reclamati la un numar gratuit

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 21:36

   

Inspectorii sanitari corupti pot fi reclamati la un numar gratuit
Agentii economici sau cetatenii ii vor putea reclama pe inspectorii sanitari corupti la un numar de telefon pus la dispozitie de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

"Rugam operatorii din industria alimentara sau cetatenii, care sunt obiectul sau martorii unor astfel de fapte, sa ne aduca la cunostinta aceste situatii nedorite, fie la Telverde: 0800.826.787, fie la adresa de e-mail: office@ansv.ro", atentioneaza presedintele ANSVSA, Marian Zlotea.

Potrivit acestuia, ANSVSA nu va tolera faptele de coruptie savarsite de persoane neabilitate care au folosit legitimatii false, fie inspectori care au solicitat sau primit sume de bani necuvenite, de la operatorii din industria alimentara.

Pentru aceasta, Autoritatea Veterinara va semna un protocol cu Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Conform ANSVSA, pentru a evita astfel de situatii autoritatea informeaza ca orice inspector, care efectueaza o activitate de control oficial, trebuie sa prezinte agentului economic pe care il verifica legitimatia de serviciu eliberata de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, vizata la zi, precum si ordinul de deplasare (delegatie).

In plus, ordinul trebuie sa contina numele, prenumele si functia inspectorului, numarul delegatiei, tematica de control, destinatia (locul) in care se desfasoara controlul; perioada (durata) in care se desfasoara activitatea de control; stampila si semnatura conducerii (director sau coordonator).
Sursa: rNews

Articol citit de 1331 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiar nu cred ca se iau masuri

Mai las-o balta!Toti veterinarii sunt spagari de la cel cu suzeta-n gura pana la directori.Ar trebui sa se reinfiinteze ANSVSA-ul intr-o alta formula,de preferat cu medicina umana (sanipidul este mult mai pregatit decat veterinarii)care se implica mult mai mult in activitatea de preventie,profilaxie si urmarirea cazurilor de imbolnavire din cauza alimentelor(vacarii nu fac asa ceva).D-le Ministru cred ca ar trebui sa pui degetul pe rana si sa spargi buboiul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor