Internetul, marturia dezastrului din scolile romanesti (Video)

Joi, 12 Iunie 2008, ora 21:50
12769 citiri
Internetul, marturia dezastrului din scolile romanesti (Video)

Internetul este un instrument care a acaparat in timp scurt atentia tuturor, si pentru ca este o zona care permite comunicarea unor aspecte si dezbaterea unor subiecte tabu. Acest lucru este valabil si cand vorbim de elevi si de relatia pe care acestia o au cu scoala, cu profesorii sau cu parintii. Din ce in ce mai multi elevi posteaza inregistrari video pe Internet, ca marturie a ceea ce se intampla in timpul orelor de curs.

Fie ca sunt doar imagini ale teribilismului sau ca arata violenta verbala si fizica la care sunt supusi elevii, postarea acestora pe YouTube a devenit o adevarata moda in ultimul timp, scotand la iveala insa aspecte cu adevarat ingrijoratoare ale invatamantului romanesc.

Un astfel de filmulet arata cum o eleva primeste o scutire si lasa banii pe masa doctorului. Ea insasi a filmat toata scena si a urcat imaginile pe net. Alte filmulete surprind chiar si simulari ale actelor sexuale in timpul orelor, cu profesorul in clasa.

Cei care nu scapa niciodata sunt profesorii, tinta preferata a elevilor. Ei sunt surprinsi in tot felul de ipostaze penibile. Fie ca acestia se incapataneaza sa cante, desi vocea lor i-ar putea rani pe toti cei care sunt obligati sa ii asculte, ori ca demonstreaza un apetit involuntar pentru comicul de situatie atunci cand striga catalogul, citind numele elevilor de la doar doi-trei centimetri departare de filele acestuia si fie ca fac o criza de isterie in timpul orei sau dorm la catedra, toti ajung in acelasi loc: YouTube.

Acesta este cel mai probabil un mod prin care elevii isi pedepsesc profesorii, cei care ar trebui sa aiba o anumita tinuta si sa fie un exemplu pentru ei. Toate slabiciunile personalului didactic sunt speculate si postate pe Internet, cu scopul clar de a-i face de ras pe dascali.

"Posibilitatea de a face aceste lucruri ii determina pe elevi sa realizeze asemenea filmulete", spune psihologul Margareta Modrea, citata de Cotidianul. Elevii au telefoane performante, au acces la Internet, au vazut la televizor cum se realizeaza filmari cu camera ascunsa, care sunt urmarite cu interes de publicul avid de a patrunde in intimitatea unor persoane, grupuri sau institutii.

Toate aceste filmulete arata disfunctionalitatile din sistemul educational, pe care elevii prefera sa le faca publice pe Internet, decat sa apeleze la ajutorul directorului sau dirigintelui.

"Cred ca nu apeleaza la alte mijloace, pentru ca nu au incredere ca se poate schimba ceva pe cai legale, oficiale. Elevii au sesizat foarte repede ca, practic, intreaga noastra societate functioneaza astfel incat legile sunt ocolite, relatiile si mita facand si desfacand mult mai multe ite decat demersurile pe cai legale. Si apoi, la drept vorbind, nici o declaratie spusa sau scrisa nu este la fel de relevanta ca un film!", a adaugat Modrea, pentru sursa citata.

Toate imaginile in care profesorii sunt infatisati in ipostaze penibile nu arata decat ca elevii si-au pierdut increderea in institutiile in care invata si in cei de la care se asteapta educarea lor.

Grav este ca ei nu stiu cum sa rezolve problemele pe care le au la scoala decat prin postarea acestor filmulete pe Internet. Si mai grav este ca nimeni nu are timp sa-i asculte si sa le ofere solutii.

Vezi mai jos imagini postate de elevi pe Internet

ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#profesori, #elevi, #scoala, #Internet, #YouTube, #filmulete , #Bucuresti