Inundatii: Nivelul Siretului scade, al Prutului creste usor

Luni, 04 August 2008, ora 11:31
1840 citiri
Inundatii: Nivelul Siretului scade, al Prutului creste usor

Nivelul raului Siret a coborat sub cota de atentie in judetul Galati, in timp ce pe Prut se inregistreaza o crestere lenta a cotelor, desi avertizarea cod galben se mentine pe acest rau.

"Siretul este in scadere dramatica. In amonte, la Cosmesti, raul masoara 50 de centimetri, in timp ce cota de atentie se situeaza la 250 de centimeri. In satul Lungoci din comuna Fundeni, Siretul masoara 280 de centimetri, in timp ce cota de atentie este la 600 de centimetri. Aproape de varsarea in Dunare, la Sendreni, raul masoara 232 de centimetri, in timp ce cota de atentie este la 550 de centimetri. Acestea sunt rezultatele masuratorilor facute in aceasta dimineata (luni, n.red.), la ora 6:00", a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Prefecturii judetului Galati, Petrica Patilea, citat de NewsIn.

Potrivit aceleiasi surse, raul Siret nu pune in pericol localitatile riverane, situate pe latura vestica a judetului Galati.

In est, pe Prut se inregistreaza in continuare cresteri de nivel, insa ritmul acestora este lent.

"Raul Prut masura astazi (luni, n.red.), la ora 6.00, 449 de centimetri, fiind cu noua centimetri peste cota de atentie. Cresterea nu este una spectaculoasa, insa hidrologii mentin avertizarea cod galben pe Prut, pentru judetul nostru", a afirmat purtatorul de cuvant al Prefecturii judetului Galati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Invazie de șacali în Vaslui. Localnicii, sfătuiți să-şi împrejmuiască proprietăţile
Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile estimând un efectiv de peste 400 de astfel de animale. Probleme se înregistrează în special...
Noi informații în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani
Noi informații în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani
Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, dar şi unchiul şi mătuşa victimei au fost trimişi în judecată de anchetatori,...
#Siret, #Prut, #cota, #atentie, #debit, #nivel, #Galati , #Bucuresti