Jocurile video practicate la birou cresc productivitatea si reduc stresul

Marti, 17 Iunie 2008, ora 14:46
1350 citiri
Jocurile video practicate la birou cresc productivitatea si reduc stresul

Studii recente arata ca amenajarea unor spatii destinate jocurilor video sau pur si simplu recreerii in interiorul unei organizatii conduce la o crestere sigura a productivitatii.

Metoda a fost introdusa cu succes in companiile americane, care au inlocuit clasica pauza pentru cafea cu spatii destinate jocurilor video in interiorul organizatiei, creand pentru angajatii lor o atmosfera mai destinsa dar mai ales, un mijloc sigur pentru a creste productivitatea, informeaza Wall-Street.

Urmand acest trend al jocurilor in interiorul companiilor, industria din Statele Unite a atins in 2006, 12,5 miliarde de dolari. Conducerea companiilor a ajuns la concluzia ca aceste spatii de recreere ajuta nu numai la cresterea moralului si a solidaritatii, dar si la atragerea unei forte de munca mai tinere, cat si la cresterea productivitatii.

Potrivit unui studiu realizat de site-ul WorldWinner, subsidiara a companiei Fun Technologies Inc., unul din furnizorii lideri pe piata online a jocurilor video, 80% dintre jucatorii online care se joaca in timpul programului de lucru, se pot concentra mult mai bine asupra job-ului dupa o astfel de pauza.

De asemenea 72% dintre cei chestionati se bazeaza pe astfel de pauze pentru a putea gestiona mai bine stresul de la birou.

Din acest motiv, jocurile video la locul de munca au ajuns nu numai sa fie acceptate dar si incurajate. "Mai curand, noi suntem cei care le spunem angajatilor nostri sa se joace mai mult", sustine John Vechey, co-fondator si director al PopCap Games, unul din principalii dezvoltatori de jocuri video.

Co-fondatorul companiei admite insa ca acest tip de joc poate fi distractiv, insa uneori zgomotul creat de colegii care striga unul la celalalt poate fi jenant pentru ceilalti angajati care nu se joaca.

Un al doilea motiv, pentru a avea o camera de jocuri video in interiorul companiei, pe langa scopurile strict legate de business, il reprezinta cresterea nivelului de interactionare dintre colegi.

O alta companie care a implementat deja aceasta strategie este Critical Mass, organizatie ce activeaza in sectorul media si marketing. Ei au amenajat o sala de jocuri dotata cu un televizor LCD, TV prin satelit, un iMAc, un Dell XPS 600, Xbox 360, Nintendo Wii, Sony Psp si alte aparate destinate exclusiv jocurilor video.

Cei doi fondatori sustin ca atunci cand au in fata un potential angajat ii arata acestuia in primul rand camera de jocuri. Potrivit acestora, existenta unui astfel de spatiu, i-a ajutat sa atraga forta de munca mult mai tanara, in timp ce chiar si angajatii mai in varsta, care nu erau impatimiti ai jocurilor video, au devenit tot mai atrasi de acestea datorita atmosferei care se creeaza in timpul desfasurarii lor intre colegii de echipa.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#jucatori, #sala recreere, #jocuri video, #productivitate, #stres , #Bucuresti