Ziare.com

Legea pentru constructia a 50.000 de locuinte sociale, aprobata de Senat

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 14:19

   

Legea pentru constructia a 50.000 de locuinte sociale, aprobata de Senat
Senatul a aprobat miercuri o propunere legislativa a PSD+PC care prevede constructia a cel putin 50.000 de locuinte sociale complet echipate.

Un apartament cu doua camere de 60 de mp, la pretul de 833 euro/mp ar urma sa coste 50.000 de euro, potrivit initiatorilor, informeaza Mediafax.

Constructia de locuinte ar urma sa se realizeze prin obiective de investitii publice promovate si derulate de autoritatile administratiei publice locale, cu finantare din surse ale bugetului de stat, ale bugetelor locale si din credite bancare pe termen lung, de circa 20 de ani, garantate de stat.

Terenurile destinate constructiei de locuinte sociale vor apartine domeniului public al unitatilor administrativ-teritoriale si vor fi puse la dispozitie cu prioritate in acest scop de catre autoritatile administratiei publice locale.

Initiatorii au prevazut ca pe aceste terenuri utilitatile si dotarile tehnico-edilitare sa se realizeze prin obiective de investitii promovate de consiliile locale.

Locuintele sociale construite, potrivit acestei legi, vor face parte din domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale si nu pot fi vandute.

Chiria nominala va fi subventionata din surse ale bugetelor locale, astfel incat nivelul maxim al chiriei pentru locuinte sociale sa fie de 10/15 la suta din venitul net a locatarilor, respectiv din venitul cumulat al familiei.

Initiativa legislativa a fost adoptata cu 38 de voturi "pentru", o abtinere si 36 de voturi "impotriva", in pofida raportului negativ prezentat plenului de Comisia pentru buget, sesizata in fond cu initiativa legislativa.

Propunerea legislativa a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1590 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iubitii nostri rosii...

Legea asta e din aceeasi categorie cu legea salariilor profesorilor. Hai sa dam banii pe care nu-i avem!
Ia sa vedem nitel:
Varianta 1. Geoana si Voiculescu au hotarit sa dea o lege care sa puna guvernul in incurcatura in timp ce ei ne arata cit de tare ii doare suferinta poporului;
sau
Varianta 2. Aceiasi doi de mai sus au ceva amici ale caror firme de constructii n-au de lucru...
Care sa fie?

 

Pentru cine le construiti cu banii din buget?

Nu cumva,tot pentru senatori!
Probabil,au acces si la firmele ce le vor construi si la "achizitionare" ca locuintă!
Cată vreme,multi tineri pleacă,iar altii NU AU BANI nici să le intretină,care e sarada?
Probabil va apare Ministerul de Constructi !La
dorinta expresă a DEZVOLTĂRII REGIONALE!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor