Legea salarizarii: Sindicalistii nu s-au inteles cu Guvernul

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 13:49
1323 citiri
Legea salarizarii: Sindicalistii nu s-au inteles cu Guvernul

Ministerele nu trateaza cu seriozitate discutiile privind legea salarizarii unice, au acuzat sindicalistii imediat dupa dezbaterea care a avut loc la Ministerul Muncii.

Ei sustin ca Ministerele Justitiei, Internelor, Externelor si Apararii nu au prezentat modele de echivalare pentru legea salarizarii unice.

"Pana in momentul de fata lucrurile nu au evoluat deloc, consideram ca unele ministere privesc cu dezinteres problema, Ministerul Justitiei n-a prezentat echivalarile necesare. Nu am discutat cuantumul salarial, nu am stabilit decat data urmatoarei intalniri", a declarat Razvan Bordeianu, presedintele Federatiei Nationale a Functionarilor din Administratia Locala.

Sindicalistii au declarat ca se cauta modele pentru legea salarizarii unice si ca s-a ajuns la concluzia ca este necesara traducerea unei legislatii dintr-o alta tara membra UE. Sindicalistii sustin ca nu se doreste echivalarea diferitelor categorii de bugetari.

Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, ca legea salarizarii unice va fi adoptata pe 30 iunie si ca aceasta lege va elimina inechitatile din sistem.

Schimbarile aduse de aceasta lege in sectorul bugetar se axeaza in principiu pe eliminarea discrepantelor dintre diversele categorii de bugetari si eliminarea diferentelor imense dintre salariile cele mai mici si cele mai mari din sistem, potrivit premierului.

"Raportul dintre salariul de baza minim pe economie si salariul maxim va fi unul intre 1% si 15%. Acest raport este in prezent de 1% la 70%, in unele cazuri de 1% la 100%, au aparut discrepante uriase. Aceasta lege va permite pe de o parte eliminarea acestor discrepante si pe de alta parte va da o satisfactie echitabila fiecarei categorii sociale platite din bani publici", a declarat Boc.

(L.S.)

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com