Liderul USR Bucuresti: Capitala este un esec urbanistic. Se construiesc cartiere noi care nu au utilitati

Joi, 10 Mai 2018, ora 21:09
4744 citiri
Liderul USR Bucuresti: Capitala este un esec urbanistic. Se construiesc cartiere noi care nu au utilitati
Foto: Arhiva Ziare.com

Capitala este un "esec urbanistic", se construiesc cartiere noi care nu au utilitati, iar planificarea se face de catre investitori privati, a declarat, joi, Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti si consilier municipal.

"Bucurestiul este un esec urbanistic, e clar pentru toata lumea acest lucru, pentru ca nu cunosc o Capitala europeana cum e Bucurestiul, in care se construiesc cartiere noi care nu au accese, nu au utilitati, care nu au spatii publice si care nu au spatii verzi. Planificarea Bucurestiului se face - e singura Capitala care face asta - de fapt, de catre investitorii privati.

Bucurestiul nu are planificare urbana facuta de administratia publica, e singurul oras care nu are un centru de planificare urbana si unde marile proiecte urbanistice, planuri urbanistice zonale (PUZ) sunt, de fapt, initiate de investitori persoane fizice", a declarat Wring, cu prilejul dezbaterii "Bucuresti: esecul urbanistic", initiata de USR Bucuresti.

In opinia sa, cresterea de la an la an a traficului rutier in Bucuresti este cauzata si de faptul ca orasul se dezvolta "haotic". "Construim blocuri inainte de a construi drumuri, inainte de a construi facilitati pentru cei care locuiesc in aceste zone", a semnalat Wring.

Ea sustine ca sunt mai multe solutii care ar putea fi adoptate pentru rezolvarea problemei. "Chiar folosind Legea urbanismului, Legea 350/2001, care intr-adevar nu este o lege buna, dar totusi are o viziune europeana (...) deci pe aceasta lege noi putem sa dezvoltam altfel orasul si noi propunem niste masuri", a spus Wring.

Ea a mentionat ca una dintre ele ar fi ca Primaria sa-si asume elaborarea PUZ pentru marile platforme industriale.

"Nu ar trebui sa existe noi cartiere care sa nu aiba aliniamente stradale de copaci, lucrul asta Primaria il poate impune si noi o sa depunem astfel de proiecte de hotarare, in toate planurile urbanistice zonale care depasesc 3.000 de metri patrati ar trebui sa existe cel putin 10% din teren pentru aceste echipamente edilitare - scoli, gradinite, centru cultural - dar asta ar trebui printr-un proiect de hotarare (...).

Avem cel putin trei proiecte de hotarare pe aceste teme care nu fac decat sa detalieze legea existenta (...) trotuarele nu ar trebui sa fie mai inguste de 2 metri, pentru ca numai astfel poti sa asiguri si un rand de copaci, ar trebui sa aiba piste de biciclete (...) vrem sa impunem sa nu se mai construiasca inainte de a exista la maxim 500 de metri o statie de transport public", a declarat Wring.

Ea a mentionat si o propunere care vizeaza fatadele. "Pentru zonele protejate, acolo e o mare problema de aspect, sunt zonele cele mai emblematice ale Bucurestiului, noi vom depune Regulament de aplicare a legii, asa numita lege a fatadelor (...) vom depune mai ales pentru zonele protejate, vrem sa incepem cu aceste zone", a spus Wring.

La randul sau, cristian Seidler, deputat USR, a declarat ca exista un cadru legislativ "schiop", dar nici acela nu este folosit pentru a imbunatati modul cum arata Capitala.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Bucuresti infrastructura, #haos Bucuresti , #Bucuresti
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Poza RAGNEA
RAGNEA
rank 5
Toti liderii Bucurestiului sa mearga la reciclare la Ciugud.