Limite maxime pentru facturile la intretinere din Brasov

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 09:24
1290 citiri
Limite maxime pentru facturile la intretinere din Brasov

Consiliul Local Brasov intentioneaza sa stabileasca, prin hotarare, un numar maxim de gigacalorii ce pot fi facturate pentru fiecare apartament din oras, a declarat Gabriel Andronache, viceprimar al municipiului Brasov, citat de Amos News.

Oficialul a precizat ca a intrat in posesia unui document, emis in anul 2005 de catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative si reactualizat in aceasta iarna, prin care producatorii si furnizorii de agent termic din toata tara sunt informati asupra stabilirii unui numar maxim de gigacalorii, care pot fi consumate intr-un apartament.

"Speram ca daca vom reusi sa impunem aceste limite nu vor mai exista cazuri aberante care eludeaza chiar si legile fizicii. Conform acelei estimari a MIRA, pentru incalzirea unei garsoniere se consuma 1,2 Gcal, pentru un apartament cu doua camere 1,5 Gcal, pentru o locuinta cu trei camere pana la 1,8 Gcal, iar pentru un apartament cu patru camere se pot consuma pana la 2,1 Gcal. insa, aceste calcule, reprezinta o medie pe tara, iar in cazul Brasovului trebuie sa se tina seama de faptul ca este o zona foarte rece", a precizat Gabriel Andronache.

Astfel, in urma discutiilor, pe care viceprimarul le-a avut pe aceasta tema cu conducerea CET, s-au stabilit valori diferite pentru Brasov. Potrvit acordului, pentru incalzirea unei garsoniere ar trebui folosite maxim 1,5 Gcal, pentru un apartament cu doua camere 2 Gcal, pentru unul cu trei camere 2,5 Gcal, iar pentru o locuinta cu patru camere intre 2,5 si 3 Gcal.

"Voi discuta cu conducerea CET si cu reprezentantii firmelor de repartitoare, dupa care voi propune Consiliului Local sa fie adoptat un act normativ local care sa stea la baza facturarii. Speram ca acest lucru se va intampla in cadrul sedintei din 7 februarie, pentru a se aplica deja la facturile de pe luna februarie", a mai spus viceprimarul Andronache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
#brasov, #intretinere, #factura , #Bucuresti