Ziare.com

Locuintele ANL vor putea fi cumparate dupa trei ani

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 16:55

   

Locuintele ANL vor putea fi cumparate dupa trei ani
Chiriasii caselor construite prin Agentia Nationala de Locuinte le pot cumpara dupa trei ani de zile, si nu cinci cum era initial, iar subventia pentru tinerii care isi construiesc o locuinta prin credit ipotecar a fost majorata de la 20% la 30% din valoarea constructiei.

Guvernul a hotarat marti ca subventia va fi acoperita pana la o suma de 15.000 euro, fata de maximum 10.000 euro in prezent, informeaza Mediafax.

Legislatia in vigoare prevede ca fiecare tanar in varsta de pana la 35 de ani care vrea sa-si construiasca o locuinta prin credit ipotecar si are teren poate beneficia de o subventie de 20% din valoarea constructiei, dar nu mai mare de 10.000 de euro.

Legea mai prevede ca locuintele ANL pot fi cumparate de catre tinerii care au ocupat imobilul cu chirie pentru o perioada de minimum cinci ani.

Decizia aceasta vine dupa ce in urma cu o saptamana Guvernul a discutat posibilitatea ca bugetul pentru construirea locuintelor ANL sa fie dublat pana anul viitor.

Buget dublu pentru locuintele ANL

Bugetul alocat programului de construire a locuintelor s-ar putea dubla pana anul viitor.

Borbely Laszlo, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, declara atunci ca, incepand din 2009, locuintele ANL inchiriate de mai mult de cinci ani vor putea fi cumparate.

"Cel putin 7.000 de tineri vor putea cumpara apartamente ANL. Chiar daca numai jumatate dintre ei vor decide sa-si achizitioneze apartamentul in care, momentan, stau cu chirie, peste 60 de milioane de euro vor ajunge in bugetul Ministerului. Acesti bani vor fi utilizati pentru construirea de noi blocuri ANL" a adaugat ministrul.

Pe langa programul de subventionare a primei locuinte in valoare de 20%, va fi initiat un program de credit ipotecar, care va face posibil ca tinerii sa achizitioneze locuinte la preturi mai avantajoase.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a alocat in acest an, aproximativ 100 de milioane euro pentru construirea unor locuinte
Citeste mai multe despre termen cumpara locuinta ANL trei ani
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3459 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mare dilema

in final cum e ?
Aceste locuinte ANL sunt repartizate la cei mai loviti de soarta sau la cei ce pot sa-si ia credit de la banca ?
Sau ....mai bine zis statul vrea sa-si recupereze banii pe ce a construit . In acest caz conditia pentru a primii o astfel de repartitie este sa ai un salar care sa-ti permita luarea unui credit .
Mari minuni in Romania .

 

Bate o briza...

Bate o briza de alianta electorala de la malu mari. Spun asta pentru ca FASOLE s-a cocotat toti acoliti in blocurile ANL. Iar acum in campanie i-a convocat la o dezbatere cu privire la cumpararea acestor locuinte. Ca liberali sa le-o ia inainte legiferind asest plan. Nu cumva deja s-a pus de-o alianta si nu mai trebuie sa mergem la vot?

Nu este corect ca.....

....termenul de 5 ani sa fie redus. Aceste persoane,cu sprijinul de la stat i-si puteau construui case in regie proprie si in locul lor puteau fi alti nevoiasi cu o locuinta. Trebuie sa plateasca cfirie cat mai mult timp pentru ca statul sa recupereze ceva din pretul redus oferit tinerilor pe apartamente. Cum e treaba aceia ca AZI nu am bani si mqa inthesui la ANL,si Maine am bani si cumpar casa cu SPONSORIZARE DE STAT;asa ceva e incorect, Observ si aici o politica de liberala si nu o democratie de stat.

 

Scuza....

....pentru greseala de necorectare,rectificare.

citeste atent!

"subventia pentru tinerii care isi construiesc o locuinta prin credit ipotecar a fost majorata de la 20% la 30% din valoarea constructiei"....adica alta mancare de peste! nu este vorba de cei ce au stat in locuinte ANL iar acum le pot cumpara. cat despre cumpararea acestora ..... vorbe! pot fi cumparate dar nimeni nu spune un pret! poate (cu siguranta) dupa alegeri.

Pana la urma, cum e?

La inceputul articolului, ni se spune ca locuintele ANL pot fi cumparate dupa trei ani, iar la final, ca dupa cinci. Pana la urma, poate ne spune si noua cineva cum este legea...?

 

intrebare

am si eu o nedumerire ,deoarece locuiesc intr o garsoniera primita de la anl de 3 ani fara 2 saptmini,dupa publicare in monitorul oficial si dupa stabilirea pretului o sa pot sa o cumpar sau mai trebuie sa mai asteptam inca 2 ani pt acest lucru????????????????????

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor