Mariana Campeanu: Tichetele de masa ar trebui desfiintate (Video)

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 13:03
4542 citiri
Mariana Campeanu: Tichetele de masa ar trebui desfiintate (Video)

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat joi intr-o conferinta de presa, ca, in opinia sa, tichetele de masa ar trebui desfiintate.

Chestionata de jurnalisti in aceasta privinta, ministrul liberal al Muncii a spus ca desfiintarea tichetelor este in stransa legatura cu modificarea legislatiei referitoare la contractele de munca si le-a cerut jurnalistilor sa "ridice problema" si in fata noilor parlamentari si guvernanti care vor veni dupa 30 noiembrie, mai ales ca acestia ar putea fi "de pe latura stanga a esichierului politic".

In acelasi timp, aproape omniprezenta la posturile de televiziune, in ultimul timp, Campeanu si-a cerut scuze joi fata de pensionari pentru faptul ca nu a avut timp sa reformeze in profunzime sistemul de pensii si a anuntat ca rata somajului se mentine in limite normale, existand chiar locuri libere de munca.

Campeanu si-a inceput conferinta de presa prin a-si cere scuze pentru inechitatile existente inca in sistemul de pensii, exemplificand prin cazul particular, scos la iveala de presa, al reputatului chirurg Dan Gavriliu, care dupa sase decenii de cariera exceptionala, la 93 de ani, avea o pensie de 750 de lei.

"In urma sesizarilor, pensia sa de la 2,5 puncte, a crescut la 5 puncte si ceva, i s-a dublat pensia si a incasat si suma restanta pe ultimii ani, in jur de 500 de miloane si ceva", a precizat Campeanu, subliniind insa ca acesta este un caz "fericit" deoarece medicul a apucat varsta de 93 de ani si, implicit, aceasta marire de pensie.

Pe de alta parte, ministrul liberal al Muncii a mai anuntat ca toate cifrele legate de someri care s-au anuntat sunt "in limite normale", rata somajului fiind de 3,9-4% iar numarul estimat de circa 34.000.

Campeanu a precizat ca noile cifre legate de numarul existent de someri vor fi date publicitatii saptamana viitoare, pana atunci ministerul urmand sa lanseze o campanie de informare a opiniei publice legata de locurile de munca libere existente in acest moment pe piata.

In acelasi timp, Mariana Campeanu a anuntat ca ministerul a stabilit masurile necesare pentru contracararea crizei in domeniu care se prefigureaza si in Romania.

"Avem credite pentru afaceri, consiliere, stimularea cu 1.000 euro pentru cei care angajeaza someri si fonduri pentru primarii necesare pentru cei care lucreaza in folosul comunitatii", a anuntat Mariana Campeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi sancțiuni împotriva Iranului. UE și SUA pregătesc un pachet de măsuri, ca pedeapsă în urma atacului împotriva Israelului
Noi sancțiuni împotriva Iranului. UE și SUA pregătesc un pachet de măsuri, ca pedeapsă în urma atacului împotriva Israelului
Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat că analizează posibilitatea de a impune noi sancţiuni împotriva Iranului, după atacul acestuia asupra Israelului din weekend, transmite BBC....
Noi tensiuni și amenințări între Iran și Israel, după ce o navă a fost sechestrată de Gardienii Revoluției iranieni VIDEO
Noi tensiuni și amenințări între Iran și Israel, după ce o navă a fost sechestrată de Gardienii Revoluției iranieni VIDEO
Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei iranieni, armata ideologică a Republicii Islamice, au sechestrat sâmbătă un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunţat...
#Mariana Campeanu, #pensii, #Somaj, #masuri , #Bucuresti