Medicamentele pentru bolnavii de cancer vor fi eliberate prin farmaciile cu circuit inchis

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 16:07
1010 citiri
Medicamentele pentru bolnavii de cancer vor fi eliberate prin farmaciile cu circuit inchis
Foto: Arhiva

Medicamentele necesare tratamentului bolnavilor cu afectiuni oncologice inscrisi in Programul national de oncologie vor fi eliberate, de la 1 iulie, doar prin farmaciile cu circuit inchis apartinand unitatilor sanitare in care se deruleaza programul, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anul 2010 publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii spre dezbatere publica, masura de a elibera medicamentele pentru bolnavii de cancer in farmaciile cu circuit inchis este necesara pentru eficientizarea utilizarii fondurilor publice.

Proiectul mai prevede includerea unor noi subprograme in structura programelor de sanatate de evaluare, profilactice si cu scop curativ finantate din bugetul Ministerului Sanatatii. Subprogramele propuse in proiect sunt cel de tratament al bolnavilor cu tuberculoza, cel de de tratament invaziv al infarctului miocardic acut si cel de monitorizare activa a terapiilor specifice oncologice. Va fi inclus de asemenea si programul de transplant de celule stem hematopoietice periferice si centrale.

Potrivit proiectului aflat in dezbatere publica pana pe 21 aprilie, programul national de sanatate a femeii si copilului va fi extins, in sensul introducerii in structura acestuia a unor noi interventii de sanatate - promovarea alimentatiei sanatoase si prevenirea obezitatii la copil, asigurarea sanatatii orale a copiilor si scoala mamei.

Proiectul prevede si prelungirea pana la sfarsitul anului 2010, prin acte aditionale, a valabilitatii contractelor de comodat incheiate intre Directiile de sanatate publica si cabinetele medicilor de familie privind atribuirea in folosinta gratuita a tehnicii de calcul si a programelor informatice, astfel incat acestea sa poata fi folosite in continuare pentru monitorizarea beneficiarilor programelor de sanatate si pentru derularea unor programe nationale de sanatate la nivelul cabinetelor de medicina de familie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#elibera medicamente cancer, #eliberate farmacii circuit inchis , #Bucuresti