Medicii nu s-au hotarat daca fac sau nu greva

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 10:05
1280 citiri
Medicii nu s-au hotarat daca fac sau nu greva

Presedintele Camerei Federative a Medicilor, Dan Peretianu, a declarat luni seara ca medicii nu s-au intalnit inca pentru a discuta daca intra sau nu in greva pe 5 octombrie cu restul bugetarilor.

"Sindicatul Sanitas este sindicatul asistentilor, face parte din CNSRL Fratia si probabil ca are o alta politica fata de Cartel Alfa in care se gaseste sindicatul medicilor, care se numeste Camera Federativa a Medicilor. Noi vom participa alaturi de federatiile bugetare din Cartelul Alfa la o pichetare la ora 14:30 in fata Parlamentului.

Dar mai mult decat atat, precum a decis si Cartelul, noi am spus ca preferam ca Guvernul sa-si asume responsabilitatea pe aceste legi. De fapt, pe noi ne intereseaza grilele, deci legea unica, si dorim ca Parlamentul sa voteze impotriva acestor legi si vrem ca acest Guvern sa fie demis", a lamurit Peretianu la Realitatea Fm.

Cat despre greva din 5 octombrie, liderul Camerei Federative a Medicilor

a spus ca se va vedea daca vor participa si ei la aceasta si a precizat ca nu exista nicio lege care sa interzica greva.

"In ceea ce priveste greva, noi, ca doctori, inca nu ne-am intalnit ca sa spunem daca facem sau nu greva. Daca asistentii vor ca asistentii sa participe la greva, e treaba lor. Legea nu interzice greva cu conditia asigurarii urgentelor si a unei treimi din activitati", a precizat Peretianu.

Ministrii nostri nu-i suporta pe medici

Acesta spune ca nemultumirile medicilor sunt multe si ca se spera ca grila unica sa faca in sfarsit dreptate, insa nu a fost nici pe departe asa.

"Putem vorbi de multe nemultumiri ale noastre, despre modul cum are loc dialogul social in cadrul Ministerul Sanatatii, despre cum sunt alocati banii, despre multe se poate vorbi, dar acum problematica cea mai acuta asta e, problematica cu grila de salarizare.

Noi speram ca aceasta grila, care pare sa fi fost impusa de catre FMI sa elimine sistemul comunist de valori si sa duca la un sistem democratic de valori prin prisma banilor pe care ii castiga fiecare profesie.

Dupa cum stiti, medicii sunt cei mai bine platiti profesioniti de peste tot in lume, iar noi acum ne gasim la jumatatea grilei sau chiar mai putin de jumatatea grilei, ceea ce nu se poate, nu este real", s-a revoltat Peretianu.

Intrebat daca se traia mai bine inainte de Revolutie, Peretianu a spus ca, pe plan profesional, nu s-a schimbat nimic, ba, mai mult, sustine ca ministrii care s-au perindat au ceva cu medicii.

"Viata noastra este mai buna ca inainte, dar viata de medic, in sensul limitarii la profesie, nu, pentru ca medicii romani faceau si inainte ceea ce fac si acum, cu mici exceptii.

Relatia cu ministerul a fost la fel de proasta si pe vremea lui Nicolaescu si pe vremea lui Bazac, se pare ca ministrii nostri nu-i suporta pe medici. Mai mult stau de vorba cu asistentii, cu Federatia Sanitas", a conchis Peretianu.

A.S.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#medici greva 5 octombrie, #Dan Peretianu, #asistenti greva, #Camera Federativa Medici, #Sanitas , #Bucuresti