Mii de politisti din toata tara incep protestele de luni

Duminica, 16 August 2009, ora 23:20
1235 citiri
Mii de politisti din toata tara incep protestele de luni
Foto: newstimisoara.ro

Mii de politisti vor protesta, de luni pana vineri, in toata tara, intre orele 10-12, din cauza lipsei banilor in sistem, in Bucuresti urmand ca oamenii de ordine sa se adune la Palatul Cotroceni, Guvern, Ministerul de Finante si cel de Interne, iar in judete la prefecturi si IJP, spun sindicalisti.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat, duminica, pentru NewsIn, ca timp de 5 zile, intre 17 si 21 august, manifestantii vor picheta, intre orele 10-12, in timpul lor liber, principalele institutii si sedii ale MAI.

Astfel, luni, intre 250 si 300 de politisti vor protesta in zona Palatului Cotroceni, la Ministerul Finantelor vor fi 200 de oameni, iar la Ministerul Administratiei si Internelor alti 150, a declarat Gruia. Potrivit liderului sindical, in fiecare judet vor protesta intre 100 si 150 de politisti.

Cei mai multi politisti, in jur de 500, vor protesta la sediul Guvernului, dar abia de marti, pentru ca luni, la Muzeul Antipa, in zona unde sindicalistii au primit aprobare, va avea loc o alta manifestare, a precizat Gruia.

Liderul SNPPC a declarat ca politistii asteapta un raspuns clar de la guvernati referitor la situatia financiara si la drepturile banesti, precum si in legatura cu cele 10 zile de concediu fara plata anuntate pentru bugetari.

"Am ajuns in situatia in care ne platim si combustibilul pentru interventii si facem dosare cu bani de acasa. Daca ne trimit in concediu fara plata, va fi dezastru, in conditiile in care suntem deja in lipsa de oameni", a spus Gruia.

Liderul sindical este nemultumit ca nu exista bani pentru plata compensatiilor de chirie, pentru prime de vacanta si pentru alte drepturi banesti prevazute de lege. Gruia a mai declarat ca, daca protestele nu vor avea efecte la nivelul guvernantilor, va da in judecata Ministerul de Interne pentru neplata drepturilor politistilor.

SNPPC este cel mai important sindicat din domeniu, avand in jur de 50.000 de membri. Presedintele SNPPC, comisarul Marin Gruia, a explicat, si vineri, ca revendicarile anuntate inca de acum aproape doua luni nu si-au gasit rezolvarea si ca sistemul de siguranta publica nu mai poate sa functioneze in felul acesta.

Citește și:
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus un proiect de lege pentru transparentizarea banilor pe care partidele îi bagă în presă și propagandă
USR a depus, joi, 29 septembrie, un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiţi ca subvenţie, cu presa şi propaganda....