Ziare.com

Minerii din Valea Jiului incep protestele cu o greva de avertisment

Joi, 07 Mai 2009, ora 17:44

   

Minerii din Valea Jiului incep protestele cu o greva de avertisment
Minerii din Valea Jiului au decis sa intre in greva de avertisment pe 12 mai prin intreruperea activitatii de exploatare timp de doua ore.

Decizia de incetarea activitatii a fost luata joi, in urma sedintei extraordinare a Consiliului de Coordonare a Ligii Sindicatelor Miniere, informeaza Evenimentul Zilei.

Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere, Zoltan Lacatas, a declarat ca oprirea lucrului se va face intre orele 11.30 - 12.30 si 23.30 - 00.30.

El a explicat ca hotararea a fost luata dupa ce Ministerul Economiei a transmis Companiei Nationale a Huilei refundamentarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2009, cu o diminuare de 12 la suta a drepturilor salariale ale angajatilor, precum si a facilitatilor acestora.

Reprezentantii minerilor sustin ca solicita ca fondul de salarii pe anul 2009 sa fie calculat pe 12 luni si sa fie raportat la fondul de salarii pe luna ianuarie 2009, inmultit cu 12 luni, fapt ce inseamna ajustarea salariilor angajatilor in functie de Contractul Colectiv de Munca la nivel national, de ramura si de unitate.

Liderii de sindicat mai acuza managementul defectuos de la nivelul administratiei companiei precum si la nivelul anumitor sucursale ale companiei, care a generat o blocare in aprovizionarea cu materiale si piese de schimb pentru buna desfasurare a activitatii.

Minerii mai solicita locuri de munca sigure, un program de investitii pentru retehnologizarea si modernizarea procesului de productie sau reimprospatarea fortei de munca prin angajari de personal.

In prezent, la CNH Petrosani isi desfasoara activitatea un numar de 10.830 de angajati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 633 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oameni fara soare

Asta-i buna !Mai, mineri, voua va arde de greve si alte demonstratii din acestea necivilizate ? Voi nu sinteti la curent cu ce se intimpla in tara ? Nu vedeti ca e criza ? N-ati auzit ca trebuie sa pregatiti piine, slana si ceapa,ca vine beizadeaua in "turneu electoral"? Si pe urma,inteleg ca ati ales-o pe Ritzi sa va reprezinte si sa va prezinte interesele la Capitala. Ce aveti ? Sa nu aud ca nu sinteti multumiti ? Vedeti ca imediat o sa fiti taxati de "gorile", "indivizi din grote","necivilizati" si "needucati". Va rog sa va reanalizati comportamentul si sa inghiti galusca ! Voi i-ati votat, voi ii aveti ! Primarul,am inteles ca este sotul d-nei Ritzi. Pai n u stiti ca in tara noastra nu exista relatii de cumetrie, de familie? Doar asa ne-a anuntat dl.Boc si dl.Basescu. Ca s-a terminat cu oligarhii, cu aceste cumetrii si aranjamente pe baza de clientela politica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor