Ziare.com

Ministerul Public, sufocat de procesele angajatilor pentru obtinerea de sporuri

Duminica, 18 Ianuarie 2009, ora 17:49

   

Ministerul Public, sufocat de procesele angajatilor pentru obtinerea de sporuri
Angajatii Ministerului Public si-au dat in judecata, numai anul trecut, de aproape 2.000 de ori institutia pentru obtinerea a nu mai putin de 35 de sporuri diferite, printre care sporul de periculozitate, de fidelitate, de maternitate sau de vacanta.

Cei aproximativ 4.000 de angajati ai Minsterului Public si-au dat in judecata, anul trecut, propria institutie de 1.986 de ori pentru plata diferitor sporuri si drepturi salariale.

"Cererile de chemare in judecata sunt formulate de toate categoriile de personal din cadrul Ministerului Public - procurori, personal auxiliar de specialitate, functionari publici si personal contractual, ofiteri de politie", potrivit reprezentantilor Ministerului Public.

Astfel, in 2008, au fost intentate 60 de procese pentru plata salariilor indexate conform unei ordonante ce stabilea cresterea salariilor bugetarilor cu 17 % in trei etape. 35 de angajati au castigat aceste indexari, in timp ce 25 au pierdut procesele.

Cinci magistrati decorati cu ordinul "Meritul Judiciar" au cerut anul trecut in instanta micsorarea, conform legii, a impozitului pe venit si plata retroactiva a sumelor datorate. Un procuror a avut castig de cauza, alti patru pierzand procesele.

Tot anul trecut, 187 de angajati au dat in judecata Ministerul Public si au cerut acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica prevazut de Legea nr.50/1996. Dintre acestea, 150 de actiuni au fost admise si 37 respinse.

Trei politisti detasati la PG au castigat anul trecut sporul de permanenta, in timp ce alti 15 colegi de-ai lor au pierdut acest spor in instanta.

Potrivit statisticii trimise de Ministerul Public, tot anul trecut, sase functionari publici au castigat acordarea diferentelor de salarizare a functionarilor publici din teritoriu fata de functionarii publici din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2987 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

COINCIDENTA...

COINCIDENTA INTRE CALITATEA ARTICOLULUI SI NIKNUMELE DV.

AMBIGUU FOARTE AMBIGUU ARTICOLUL.

 

Stire incompleta! Rog mentionati...

...si sumele totale pe care respectivii le-au incasat lunar. Vad ca sporurile sunt nenumarate, precis mai mari ca salariile. Nu de alta, dar vreau sa stiu cu cat trebuie sa cotizez eu, ca contribuabil, ca sa-i tin in spate pe respectivii. Altfel, fac greva fiscala!

 

dosare prea multe cu n.u.p.

spatiul trebuie umplut cu ceva, n'oasa?

 

Ministerul Public, sufocat de procesele angajatilor pentru obtinerea de sporuri

S-a ajuns la aceasta situatie din cauza oamenilor incompetenti care sunt in Ministerul Justitiei si in Ministerul Public din cadrul departamentului Economic.
Au ajuns economistii sa interpreteze legile,ordinele procurorului General.
Va dau un Exemplu; Sporul de risc prevazut in Legea 50/1996,a fost abrogat de OUG 177/2002.Aceasta abrogare a fost inlaturata prin art.41 din OUG nr.27/2006,privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor,procurorilor si personalului auxiliar de specialitate din sistemul justitiei
Acest ultim act a abrogat in totalitate OUG 177/2002.
Deci dreptul prevazut la art. 47 din Lg.50/1996 este si a ramas in vigoare la data aparitiei actului normativ care il reglementeaza si pe cale de consecinta, el trebuie acordat de la acea data si in continuare.
Daca se respecta legea si se calcula acest spor la salarii, nu se ajungea la aceasta situatie si atunci cine este de vina?Cine nu a respectat legea????????
Asa ca acest drept egal ca sunt sau nu hotariri judecatoresti el trebuie acordat ba mai mult la cei care au hotariri trebuie achitat acest spor de la data hotaririlor judecatoresti.
Ar trebui destituiti acesti contabili zisi mai nou manegeri,care n-au respectat legea siu mai mult chiar si dupa ce s-a primit ordin semnat de procurorul general al Romaniei,refuza cu vehementa sa se calculeze acest spor.
Acesti mari economisti sunt sustinuti in prostia lor si de sefii unitatilor din intreaga tara.
Va rugam sa respectati legile in vigoare si sa achitati toate drepturile care se cuvin magistratilor si personalului auxiliar de specialitate.Ne facem de ris.

 

dezastru si in justitie

auzi bai,mai sugeti mult din banii romanilor?!
sleahta de corupti si securisti nenorociti ce sunteti!

Sporuri absurde

Toate sporurile sunt absurde. De ce nu se stabileste/negociaza de la inceput salariul, corespunzator cerintelor functiei si tuturor conditiilor?
Asa se nasc aberatiile astea cu "suprasolicitarea", "spor de computer", "de refacere dupa vacanta".

Nesimtirea bugetarilor e fara limite.

 

Cred ca ar mai trebui si ,,spor pentru efortul depus la mancat,la furat,la imbracat..."!!Auzi..spor de vacanta!!

 

Cred ca ar mai trebui si ,,spor pentru efortul depus la mancat,la furat,la imbracat..."!!Auzi..spor de vacanta!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor