Ministrul Transporturilor promite ca marfarele nu vor mai bloca traficul in Bucuresti la ore de varf

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 11:00
2358 citiri
Ministrul Transporturilor promite ca marfarele nu vor mai bloca traficul in Bucuresti la ore de varf
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au anuntat ca urmeaza sa se ia cateva masuri pentru fluidizarea traficului.

In urma discutiilor dintre cei doi, s-a stabilit ca in perioada urmatoare se vor lua masuri pentru ca trenurile marfare sa nu mai tranziteze Capitala la orele de varf.

"Imi doresc sa gasim cele mai rapide si mai eficiente solutii pentru ca trenurile care traverseaza Bucurestiul, indeosebi in zona de Nord, sa nu mai creeze blocaje in trafic. Dupa cum bine stiti, nicio Capitala europeana nu este tranzitata de marfare. In urma analizei efectuate de specialistii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbana Durabila, a reiesit faptul ca acest tip de transport trebuie sa fie mutat la marginea orasului.

Solutia provizorie, pe care imi doresc sa o implementati pana la inceputul lunii septembrie, cand traficul se va intensifica odata cu inceperea scolilor, este regandirea orarului acestor trenuri, astfel incat sa nu mai tranziteze Capitala la orele de varf", a declarat Firea.

La randul sau, ministrul Transporturilor a oferit asigurari ca specialistii din cadrul institutiei sale vor lua in calcul modificarea programelor acestor trenuri, astfel incat sa nu mai tranziteze orasul la orele de varf.

Citeste si Firea pune taxa pe parcare: Cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, pentru ca nu este taxat

Acesta a precizat ca pana la sfarsitul lunii octombrie ministerul va reabilita din surse proprii calea ferata de la marginea Capitalei, facand posibila mutarea trenurilor pe aceasta linie.

Cei doi au discutat si despre situatia pasarelei care traverseaza lacul Herastrau si pe care Primaria Capitalei intentioneaza sa o construiasca in vecinatatea podului care in prezent apartine Regionalei CFR.

"Reprezentantii ministerului i-au comunicat Primarului General ca vor emite saptamana viitoare avizul pentru construirea unui ponton plutitor pe care primaria il va construi ca solutie provizorie pana la realizarea pasarelei", se mai arata in comunicatul primariei.

A.G.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#ministrul Transporturilor marfare Bucuresti, #trenuri marfare Capitala , #Bucuresti