Ziare.com

Muncitorii au prioritate la locuintele sociale in Sfantu Gheorghe

Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 14:26

   

Muncitorii au prioritate la locuintele sociale in Sfantu Gheorghe
Autoritatile din municipiul Sfantu Gheorghe au introdus cateva criterii pentru a motiva populatia sa-si gaseasca un loc de munca, pe langa cele obligatorii la repartizarea locuintelor sociale.

Masura a fost luata pentru a-i determina pe cetateni sa faca eforturi pentru a iesi din situatia sociala proasta, in care se afla, informeaza Realitatea Tv.

Noua decizie acorda un punctaj mai mare adultilor, care au lucrat in ultimii 10 ani, in functie de perioada in care au activat la un loc de munca. In acelsai timp, cei care au avut posibilitatea sa munceasca, dar nu au facut-o, li se va scade din punctaj.

"Specialistii spun ca locuintele sociale disponibile in sistemul actual nu rezolva, ci uneori maresc nevoia majoritatii persoanelor din aceasta categorie. Ele nu sunt interesate sa-si imbunatateasca situatia, de aceea avem nevoie de factori motivationali", a declarat Ferencz Csaba, membru al Comisiei Sociale.

Redistribuirea locuintelor se va face anual, la sfarsitul lunii februarie autoritatile punand la dispozitiea oamenilor 60 de case. Totusi, cererile pentru aceste locuinte ajung la ordinul sutelor, depasind oferta autoritatilor din Sfantu Gheorghe.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

danutz din Intorsura

muncitorii? care muncitori?Cei maghiarofoni?Ca pentru ailalti..mai greu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor