Muncitorii de la Commet SA Tecuci intra luni in greva generala

Duminica, 08 Iunie 2008, ora 17:27
902 citiri
Muncitorii de la Commet SA Tecuci intra luni in greva generala

Cei aproape 300 de angajati ai societatii de constructii metalice Commet SA din Tecuci intra, luni, in greva generala, cu exceptia catorva zeci de muncitori care trebuie sa asigure activitatea in sectoarele cu flux continuu, nemultumirile protestatarilor fiind legate de nivelul salariilor.

"Incepand de maine dimineata, de la ora 07.00, intram in greva generala pe termen nelimitat, pana cand patronatul va accepta unica noastra revendicare, si anume aplicarea la nivelul unitatii a salariului minim existent in ramura constructiilor de masini, ramura de care apartine si societatea noastra. Oamenii sunt hotarati sa stea in greva cat e nevoie", a declarat, duminica, liderul sindical de la Commet Tecuci, Iulian Necula, citat de NewsIn.

Pe durata protestului, grevistii se vor prezenta la serviciu, dar nu vor desfasura nicio activitate. "Oamenii vor veni la munca, dar vor sta langa masini", a afirmat Iulian Necula. Vor exista, insa, unele exceptii. intre 50 si 60 de salariati din totalul de 296 vor asigura zilnic activitatea in sectoarele sensibile.

"Sunt unele sectoare pe care nu le putem opri. Este vorba de distributia energiei electrice, subcontractorii si expeditia pentru export, adica incarcarea camioanelor. Undeva intre 50 si 60 de oameni vor lucra in aceste zone", a spus liderul sindical de la Commet Tecuci.

Sindicalistii de la Commet cer majorarea salariului minim din societate cu 27%, de la 540 de lei la 690 de lei, cat este salariul minim la nivelul ramurii constructiilor de masini.

"Acest salariu (690 de lei, n.r.), multiplicat cu coeficientii de ierarizare, sa conduca la o noua grila de salarizare aplicabila la nivelul unitatii. De exemplu, un economist cu studii de specialitate sa nu mai ia 880 de lei, ci 1.380 de lei, cat inseamna salariul minim de 690 de lei inmultit cu coeficientul 2 ce le revine economistilor sau inginerilor", a explicat Iulian Necula.

Patronatul a respins deja revendicarea sindicalistilor, iar acestia din urma au declansat conflictul de interese in data de 15 mai. Directia Judeteana de Munca a incercat sa concilieze disputa dintre cele doua parti, fara succes insa. Pe 27 mai, toti cei 296 de angajati ai societatii au intrat in greva de avertisment timp de o ora. Protestul nu a fost spontan, ci organizat conform procedurilor prevazute de Legea conflictelor de munca.

Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#greva, #Commet, #Tecuci , #Bucuresti