Ne asteapta o vara tropicala

Luni, 01 Iunie 2009, ora 15:07
2697 citiri
Ne asteapta o vara tropicala

Vara acestui an va fi deosebit de fierbinte. Daca iunie vine cu temperaturi de peste 35 de grade, iulie ne va oferi zile caniculare si nopti tropicale, iar august va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, dar cu mai putine zile caniculare decat iulie.

"Apreciem ca cele mai mari valori de temperatura (in luna iunie, n.red.) vor depasi 35 de grade in sud tarii, dar vor fi si nopti mai racoroase, cu valori termice sub 10 grade, in nordul si centrul tarii", a declarat sefa Sectiei de Prognoze de Lunga Durata a Administratiei Nationale de Meteorologie, Liana Cazacioc, citata de Realitatea Tv.

Iulie, cea mai ploioasa din an

Ploile vor avea caracter de aversa, cu descarcari electrice, vijelie si grindina. In luna iunie se vor inregistra cele mai mari cantitati de precipitatii din cursul intregului an. Se asteapta la mai multe zile caniculare decat in iunie, cu nopti tropicale, cand temperaturile vor depasi 20 de grade.

Si luna august va fi mai calda decat in mod obisnuit. Se vor mai inregistra cateva zile caniculare, mai putine insa decat in luna iulie. Noptile se mai racoresc, iar cele mai coborate temperaturi vor fi de 5 grade in zonele depresionare. Precipitatiile vor fi in general normale, in cea mai mare parte a tarii, insa sud-estul va fi deficitar.

"O prognoza preliminara a toamnei ne indica valori termice normale in majoritatea regiunilor, exceptandu-le pe cele estice, unde va fi mai cald decat in mod obisnuit. In privinta precipitatiilor, in jumatatea nordica a tarii ne asteptam la cantitati de precipitatii mai mari decat cele normal", a precizat Liana Cazacioc.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vara tropicala, #canicula, #temperaturi mari, #ploi iulie , #Bucuresti