"Strazile din zona Lipscani au vazut si zile mai bune", incepe un articol publicat in presa americana, care face referire la zona Lipscani din Capitala.
Un proiect de reparare a tevilor si de refacere a pavajului este in curs, acesta fiind motivul pentru care intreaga zona arata ca un santier arheologic. Insa gunoiul zace pe la toate colturile.
Jurnalistii noteaza in sectiunea dedicata vacantelor din New York Times, ca zona, despre care mentioneaza ca pastreaza parfumul trecutului, arata ca un santier arheologic din cauza lucrarilor care se realizeaza in zona si ca totul este inecat in gunoi.
Jurnalistii nu uita sa pomeneasca despre podetele subrede pe care se circula in Centrul Istoric al Capitalei, in fapt niste scanduri care fac zona circulabila.
Recunosc totusi ca patrupedele fara stapan, care ne-au dus renumele peste hotare, si copiii in haine peticite nu mai sunt de gasit in zona, in locul lor rasarind magazine care comercializeaza obiecte de arta, unde vanzatoarele poarta conversi.
Pomenesc, totusi, despre binecunoscutele buline rosii de pe cladiri, explicand si sensul acestora. Remarca cu placere galeriile de arta din centrul Capitalei, teatrele si arhitectura zonei.
Jurnalistii vorbesc despre o explozie a barurilor si cafenelelor in zona, dand ca exemplu o saptamana din luna mai, cand s-au deschis nu mai putin de 6 astfel de locatii, alternativa viabila la "cluburile pretentioase si extrem de scumpe care se gasesc in Bucuresti".
"Romanii vin din urma cu o minte din ce in ce mai deschisa, deschizand noi si noi cluburi si magazine de arta", se mentioneaza in articol.
Se dau ca exemplu cateva dintre reperele zonei, cum ar fi Cool Cat, Jaya Cafe, Bruno, Interbelic, El Grande Comandante, Hanul cu Tei, Caru' cu Bere sau Crama Domneasca, punctandu-se adresele si cateva dintre produsele cu care fiecare loc se mandreste.