Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noi impozite strang punga romanilor

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 11:58
7579 citiri
Noi impozite strang punga romanilor

Romania este campioana europeana la taxe si impozite. Acest lucru este demonstrat si de o noua masura a Guvernului, care a fost adoptata "pe sest". Primele de Craciun sau de Paste, cadourile de Ziua Copilului, abonamentele de telefon sau pe mijloacele de transport in comun primite de la serviciu vor fi impozitate din aceasta luna. Decizia a fost luata de Ministerul Muncii si a fost publicata in Monitorul Oficial, in urma cu aproape o saptamana. Cu toate acestea, abia marti a fost data publicitatii.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca a trebuit sa mareasca numarul veniturilor care se impoziteaza din cauza faptului ca bugetul asigurarilor sociale are nevoie de mai multe fonduri, in conditiile in care pensiile au fost majorate.

Astfel, 19,5% din valoarea veniturilor suplimentare va fi platit de angajatori, urmand ca angajatii sa suporte 9,5%. Banii vor fi colectati la bugetul asigurarilor sociale. Printre veniturile care urmeaza sa fie impozitate se numara premiile anuale oferite sub diferite forme, sumele pentru plata cu ora sau pentru garzile acordate cadrelor medicale, relateaza Gandul, in editia online de miercuri.

Nu vor scapa de impozitare nici banii acordati ca urmare a pensionarii, primele oferite angajatilor cu diferite ocazii sau cadourile pentru copiii salariatilor.

De asemenea, indemnizatiile primite de pe urma participarii la consiliile de administratie sau la sedintele comisiilor din institutiile publice vor fi si ele taxate. Romanii sunt printre cei mai taxati cetateni ai UE. Intr-o estimare a Ministerului Finantelor se arata ca persoanele fizice si juridice platesc 420 de impozite si taxe. In plus, acestea cotizeaza si la bugetele locale.

Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Indemnizaţia de internship ar putea să fie impozitată doar dacă aceasta este mai mare decât salariul de bază minim brut pe ţară, conform unei iniţiative legislative depusă de...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#impozit, #Cadouri, #prime, #ministerul muncii , #Bucuresti