Numarul de someri a depasit pragul de 600.000

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 11:46

   

Numarul de someri a depasit pragul de 600.000
Numarul total de someri a ajuns la 601.673 la finalul lunii august, iar rata somajului a urcat la 6,6%, a anuntat, miercuri, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian.

Astfel, numarul de someri a crescut in august pentru a 14-a luna la rand, cu 29.111 pana la 601.673, nivel maxim al ultimilor cinci ani si doua luni. Rata somajului a urcat la 6,6%, de la 6,3% in iulie.

"Cea mai mare rata a somajului se inregistreaza in judetul Vaslui, respectiv 12,5%, iar cea mai mica in Ilfov - 1,8%", a spus Bian si a adaugat ca Agentia este pregatita sa contribuie la cresterea gradului de ocupare prin programele desfasurate si fondurile atrase.

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara marti seara ca numarul somerilor va ramane in acest an in limita prevazuta de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), de 620.000, si estima ca somajul "nu va continua sa creasca" anul viitor.

Pe fondul cresterii somajului si scaderii contributiilor, Guvernul a decis la rectificarea bugetara din august majorarea cheltuielilor prevazute in bugetul pentru somaj cu 895,3 milioane lei.La inceputul lunii iunie, ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara ca rata somajului ar putea ajunge la sfarsitul anului, intr-un scenariu pesimist, la 8%, ceea ce ar corespune unui numar de 720.000 de someri.
Citeste mai multe despre
Sursa: rNews

Articol citit de 1113 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Coalitia anusul-contra naturii mosita de Traian!!!
Produce someri pe banda rulanata. La umbra carora clanul Basescu si gasca sefilor din PD-L isi maresc cu foarte mult averile. Tara e in somaj dar Seful CSAT vrea sa arunce 4,5 miliarde de dolari pe avioane ruginte petru a-si lua comisionul de sute de milioane de dolari in urma incheierii acestei afaceri paguboase pentru tara.
ionescu adina
rank 1
CRIZA a la Romania !
adica, ALTFEL decit la ceilalti !
Iata un moment propice pentru mai mult rapt din partea "oamenilor de afaceri", de munca la negru extra-prost platita !
Sa vedeti cite averi vor iesi sporite din .. criza !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor