Numarul de persoane care pot participa la nunti si botezuri in Bucuresti, majorat de sambata la maxim 200 in interior

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 20:25
2028 citiri
Numarul de persoane care pot participa la nunti si botezuri in Bucuresti, majorat de sambata la maxim 200 in interior

Numarul de persoane care pot participa la nunti si botezuri a fost majorat, incepand de sambata, la maxim 200 in interior, potrivit unei hotarari a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU) de vineri.

"Se permite organizarea de evenimente private (nunti, botezuri), fara a se limita la acestea, in saloane, camine culturale, restaurante, baruri, cafenele, sali/corturi de evenimente, cu un numar de participanti de maximum 200 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 mp pentru fiecare persoana.

Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2", potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

Totodata, CMBSU a decis ca la meciurile din optimile Campionatului European de Fotbal va fi permis accesul publicului pana la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Nationale.

"In data de 28 iunie 2021, pentru evenimentul sportiv organizat pe teritoriul Romaniei, in cadrul optimilor Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020 se permite participarea spectatorilor pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor, cu conditia ca pana la 25% din capacitatea maxima a tribunelor accesul sa fie permis pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 90-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2", informeaza Prefectura Capitalei.

La peste 25% si pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor, accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2, dar nu au schema completa de vaccinare si care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Citeste si:
Parlamentul Austriei, în fața unei decizii istorice: obligativitatea vaccinării anti-COVID. Ce șanse are legea să fie aprobată
Parlamentul Austriei, în fața unei decizii istorice: obligativitatea vaccinării anti-COVID. Ce șanse are legea să fie aprobată
Camera inferioară a parlamentului austriac urmează să supună la vot joi obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, fiind de aşteptat ca o majoritate clară din legislativul de la Viena...
Australia l-a dat afară pe Djokovic, dar nu le face niciun test jucătorilor!
Australia l-a dat afară pe Djokovic, dar nu le face niciun test jucătorilor!
Germanul Alexander Zverev, unul dintre favoriții de la Australian Open, crede că mulți jucători au Covid acum, în timpul turneului. Zverev spune că australienii nu fac teste. Probabil ei...