Oprescu, acuzat ca evita demolarea Cathedral Plaza cu ajutor de la Arhitectura si Constructii

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 22:48
3511 citiri
Oprescu, acuzat ca evita demolarea Cathedral Plaza cu ajutor de la Arhitectura si Constructii

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB) sustine ca doua universitati de stat au tergiversat, la cererea primarului Sorin Oprescu, procesul de demolare al Cathedral Plaza, cladirea de sticla care a fost inaltata in mod ilegal langa Catedrala "Sfantul Iosif" din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat remis de Arhiepiscopie redactiei Ziare.com, Primarul General Sorin Oprescu incearca prin toate mijloacele sa anuleze deciziile justitiei privind demolarea cladirii, "implicand pe fata foruri ale invatamantului superior din tara".

Cathedral Plaza urmeaza sa fie demolata, a decis justitia

"Constient de forta morala si de gradul de credibilitate al unor universitati cu traditie in Romania, precum Universitatea de Arhitectura si Urbanism 'Ion Mincu' Bucuresti si Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, sprijinit de o societate de avocatura care a promovat cladirea ilegala, asigurat de participarea unor profesori cu interese pecuniare, Primarul General incearca sa implice in mod indirect si neprofesional aceste foruri universitare in tergiversarea desfiintarii 'Cathedral Plaza'", se arata in documentul citat.

Potrivit Bisericii, primarul Sorin Oprescu sustine ca a cerut o serie de studii pentru a vedea ce se intampla daca dispare cladirea, dar ca, in realitate, edilul le-a solicitat celor doua universitati sa elaboreze un studiu privind impactul cladirii asupra mediului construit, din punct de vedere urbanistic si arhitectural.

Pe Sorin Oprescu nu il intereseaza demolarea cladirii

"Cu alte cuvinte, nu demolarea cladirii ilegale il intereseaza pe edilul sef al capitalei, ci mentinerea edificiului periculos. Mai mult, Primarul General arunca asupra celor doua universitati raspunderea pentru eventuala neexecutare a hotararii judecatoresti care il obliga la desfiintarea cladirii ilegale,afirmand ca 'orice masura administrativa depinde de concluziile comisiilor

de specialitate' din cadrul universitatilor respective", sustin reprezentantii Arhiepiscopiei.

La randul sau, Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, a declarat ca atitudinea celor doua institutii de invatamant superior este "nociva si condamnabila".

Cate milioane de euro costa demolarea Cathedral Plaza (Video)

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca demolarea Cathedral Plaza ar costa patru milioane de euro.

"Banii astia trebuie recuperati de undeva, ca doar nu o sa cheltui din banul public, insa, pana atunci, eu am de dus la indeplinire o hotarare judecatoreasca", sustinea, in otombrie 2013, primarul Sorin Oprescu, dupa ce episcopii catolici i-au cerut daramarea cladirii.

Cathedral Plaza urmeaza sa fie demolata, a decis justitia

La inceputul anului 2013, imediat dupa decizia din 23 ianuarie data de Curtea de Apel Ploiesti prin care s-a dispus definitiv si irevocabil demolarea turnului Cathedral Plaza si readucerea terenului pe care a fost edificata aceasta constructie la destinatia initiala, aceea de parc, Sorin Oprescu, a declarat ca va respecta legea.

In 28 iunie 2012, Tribunalul Dambovita l-a obligat pe primarul general, printr-o sentinta, devenita irevocabila prin decizia din 23 ianuarie a Curtii de Apel Ploiesti, "sa emita decizia privind desfiintarea constructiei - imobil de birouri Cathedral Plaza, situat in Bucuresti, (...) - realizata fara autorizatie de construire legala, autorizatie emisa la solicitarea SC Millennium Building Development SRL Bucuresti, de Primaria sectorului 1 Bucuresti".

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demolare Cathedral Plaza universitati tergiversare, #universitate constructii Cathedral Plaza, #demolare cladire Catedrala Bucuresti , #Bucuresti